Pláž

69%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
kery-
kery-
3 671 bodů
4
Krásné prostředí a dobrý výběr hudby. Příběh bohužel nic moc, film se jmenuje "Pláž" a Boyle jako by na to zapomněl a z filmu udělal akorát souboj marihuanových sedláků s bandou anarchistů. Škoda, ten film měl na víc...
Renfield
Renfield
2 641 bodů
5
Parta lidí, co žijí v údajném ráji a chovají se u toho dost nelogicky. Docela velké zklamání, i když je zde práce Dannyho Boyla občas znát, je to na něj opravdu slabé. Řekl bych, že už scénář je napsán špatně, navíc je film zbytečně dlouhý a tím nudný. Leonardo DiCaprio mi tak strašný nepřišel, po odpojení od komunity měl konečně více co hrát a bylo to i zajímavé. Pak ovšem přišel závěr a tady zklamali "rolníci", čekal jsem že budou poněkud drsnější. Pochválit se dá jen vhodně zvolený soundtrack.
Edward
Edward
2 487 bodů
5
5/10
flo777
62 bodů
9
Už z prvních záběrů tohohle snímku vám může být jasné, že o nějaký bezduchý slaďák pro pubertální čtenářky bravíčka rozhodně nepůjde. A to je možná paradoxně ten nejpalčivější problém, se kterým se tento film navenek potýkal. Vznikl totiž tak trochu navzdory očekávání a poprvé od jejích dětských rolí ukázal taky hollywoodskou hvězdu DiCapria tak trochu v jiném světle. Po Titanicu a Iron Mask zkrátka tuctové publikum drsná režie Boylovského formátu ve spojení s DiCapriem dost zarazila. Když však odmyslíme tyto soudobé konotace, což mě osobně žádný problém nedělá, uvidíme, že všechno v tom filmu do sebe až zázračně zapadá a že právě tento film nakopnul úžasnou mašinu na herecké výkony značky Leonardo DiCaprio. So never refuse an invitation, never resist the unfamiliar.. if it hurts, you know what, it´s probably worth it..