Dívka, která si hrála s ohněm

70%
Dívka, která si hrála s ohněm
Plakát traileru

Novinář spolupracující s časopisem Milénium a jeho partnerka jsou zavražděni krátce před publikováním materiálu o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Lisbeth Salanderové (Noomi Rapace), která se po roce stráveném v zahraničí vrátila zpět do Švédska, aby svému poručníkovi připomněla jejich starou dohodu. Její poručník je ale brzy nalezen mrtvý a Lisbeth je i v tomto případě podezřelou číslo jedna. Policie po Lisbeth zahajuje celostátní pátrání, podporované mediální kampaní, ve které se vytahují na světlo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Novinář Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) je ale přesvědčen o její nevině… Film Dívka, která si hrála s ohněm je natočen podle druhé částí trilogie „Millenium“, švédského novináře a spisovatele Stiega Larssona (1954-2004). Od roku 2005, kdy ve Švédsku vyšla první kniha, se celá trilogie stala velkým mezinárodním bestsellerem s 21 milióny prodanými knihami ve více než 40 zemích. Sám Larsson se bohužel velkého triumfu svého díla nedožil – zemřel náhle v roce 2004, krátce poté co předal rukopisy knih svému švédskému vydavateli.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Oproti prvnímu dílu jde kvalita strmě dolů,ale stále se v rámci žánru jedná o nadprůměrnou záležitost. Od prvních minut je do nás tlačena hromada informací a je na divákovi co všechno vstřebá a co pustí dál. Hodnocení nechávám u 75% stejně jako u třetího dílu,ale přesto bych tento díl zvolil za nejslabší.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 449 bodů
8
Volné pokračování trilogie Milénium ubralo laťku a příběh vypráví pozvolněji a takříc bez ambicí. Temná atmosféra je ta tam a tak se tu rozehrává nevýrazná sněť pokračujícího osudu Lisbeth obviněné z vraždy. Novinář Mikael Blomkvist je přesvědčen o její nevinně, a tak se jí snaží pomoct. Teď jde o to, jestli dosáhne toužebného cíle. Ryzý kriminální příběh již tak nezaujme ani nepřekvapí, jako ta předchozí. Děj číší značnou šablonovitostí a nevýrazností. Po skvělém prvním dílu šla laťka dolů, ale ne zase až tak moc, že by snímek nestál za nic. Naopak. Za shlédnutí stojí, jen nelze očekávat stejnou filmovou pecku.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Kouzlo ostrova a 40 let starého tajemství je pryč...a to něco mezi Mikaelem a Lisbeth také (ikdyž z trošku jiného důvodu), na stoličce je jiný režisér a z 2. dílu kultovní trilogie Milénium se stal boužel jen průměrný detektivní thriller, který v srovnání s prvním dílem dostává těžký direkt...6/10


Dodatečné informace

Původní název:
Flickan som lekte med elden (více)
  • Německo Dívka, která si hrála s ohněm
  • Německo Flickan som lekte med elden
  • Německo Dievča, ktoré sa hralo s ohňom
  • Německo La ragazza che giocava con il fuoco
  • Německo Millénium 2 : La Fille qui rêvait d'un bidon d'essence et d'une allumette
  • Německo Millennium 2: La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina
  • Německo The Girl Who Played with Fire
  • Německo Verdammnis
Premiéra v ČR:
11. 11. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Německo, NSR, Dánsko, Švédsko
Rozpočet:
4,42 mil. USD
Tržby:
67,13 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dívka, která si hrála s ohněm