Bastardi

46%
Bastardi

Film nahlíží do znepokojivého prostředí speciálních (dříve zvláštních) škol, na jehož pozadí se odehrává drama lidských tragédií. Je smutným faktem, že ani prokázané násilné trestné činy mladistvých nekončí díky stávající legislativě potrestáním viníků a izolací těchto jedinců od společnosti a jejich resocializací. Ve filmu uvidíme tristní obraz současného stavu těchto škol a budeme sledovat příběh mladého učitele, jehož pohnutky učit na této škole nejsou tak čisté, jak se na první pohled zdálo. V hlavních rolích se můžete těšit na Ladislava Potměšila, Jaroslavu Obermajerovou, Jana Přeučila, Blanku Bohdanovou, Jaroslavu Hanušovou, Tomáše Magnuska a další. Režie Petr Šícha.




Recenze: Bastardi

Kinobox.cz
25%

Jenže amatérský scenárista Magnusek s profesionálním režisérem Petrem Šíchou nejsou schopni vystavět byť jen jedinou scénu! Nejčastěji jsou to půlené, čtvrcené scény, v nich je něco neuměle naznačeno a už jsem někde jinde u něčeho jiného, abychom se pak nesmyslně vrátili, nebo naopak utekli zase ještě jinam. Když už je zmatení neúnosné, tvůrci nametou nahromaděné problémy pod koberec pseudoklipem, který má prostřednictvím patřičně dramatické či naopak chytlavé hudby rozkymácenou palubu příběhu trochu urovnat a do diváků napumpovat aspoň nějaké emoce. Logikou se tu nikdo nezdržuje, ani netrápí.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
1
Bastardi jsou určitě nejlepším filmem na kterém se podílel Tomáš Magnusek. Tento nadšenec do tvorby filmu ačkoliv úplně bez talentu ukazuje realitu všedního dne v naší republice. Filmu se nejlépe daří pracovat s dětskými herci,kteří ve filmu brnkají na komediální strunu. Naopak ta dramatická stránka docela pokulhává a působí příliš nuceně a trapně.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
0.5
Cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly ... Takhle zvládnout režijní vedení, bylo by to snesitelnější a možná i smysluplnější. Ale tohle se vážně nedá.
  • úplně všechno (především Magnusek - ten v českém filmu kam vstoupí, tam sto let tráva neroste)
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Dosti pranýřovaný film a za mě neprávem. Chápu, že drsné téma, které ale prostě existuje je pro mnohé nepříjemné. Za mě plusové body za odvahu. Herecké výkony žádná sláva, film působí amatérsky, ale mě to vůbec nevadí. Drsná sonda do okraje společnosti, drsný příběh, spousta drsných urážek. Osobitý kousek.


Dodatečné informace

Původní název:
Bastardi (více)
  • Česká republika Bastardi
Premiéra v ČR:
28. 10. 2010
Distributor:
Pegasfilm
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Bastardi


Podobné


Powered byJustWatch