Pervert's Guide to the Cinema, The

72%
Pervert's Guide to the Cinema, The
Pervert's Guide to the Cinema, The


xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
8
"Objevy" se pochybují na hraně naprosté banálnosti a úplné nadinterpretace, přesto však tohle kecání o filmech podivně hektického chlápka (který je nejspíš přesvědčen o genialitě každého slova) má své kouzlo. Spíš než kvůli faktům kvůli tomu kecání - je zábavné vidět někoho tak hrozně moc se snažit být chytrý o filmech za každou cenu. Někdy chytrý je, někdy je chytrý méně... ale jak říkám, mně pokaždé bavilo ho během toho sledovat.
Klajnik
Klajnik
8 634 bodů
10
Filosofický a psychoanalytický náhled do díla filmařů, kteří ve své tvorbě jdou poměrně do hloubky. Ačkoliv mi zhruba dva postřehy Slavoje Žižka přišli sporné nebo pouze jako část pravdy, tak většina jeho postřehů dává smysl a odkrývá skrytou vrstvu (častokrát zvrhlou vrstvu), na kterou intelekt průměrného diváka nestačí. Informativní hodnota tohoto dokumentu je veliká a celé je to podáváno zábavně. Na tom může mít však vliv právě samotné téma, jenž zkrátka zajímavé je.
nathan-grave
43 bodů
7.5
Máte rádi filmy? Rádi přemýšlíte, někdy víc než by bylo třeba? Slavoj Žižek vás roztomilou angličtinou provede světem filmu a jeho teoriemi, které se někdy musí brát opravdu s rezervou, ale což! Nejdůležitější je, že jsou super zábavné. Filmový svět je omezen na určitou skupinu filmů, ale kdo by hledal v poselství třeba v Transformerech, že? Na jednu stranu jsem rád, že se to točí kolem mých oblíbenců (Lynch, Tarkovskij, Kubrick ...), na druhou stranu je tam pro mě málo nových filmových tipů, ale u každého jiné. Moje nejoblíbenější myšlenka: "we escape into dream to avoid a deadlock in our real life. But then, what we encounter in the dream is even more horrible, so that at the end, we literally escape from the dream, back into reality. It starts with, dreams are for those who can not endure, who are not strong enough for reality. It ends with, reality is for those who are not strong enough to endure, to confront their dreams." Celkové hodnocení: Cordon bleu

Dodatečné informace

Původní název:
The Pervert's Guide to Cinema (více)
  • Austrálie Pervert's Guide to the Cinema, The
  • Austrálie The Pervert's Guide to Cinema
  • Austrálie Guía de cine para pervertidos
  • Austrálie Guida perversa al cinema
  • Austrálie Le Guide pervers du cinéma
  • Austrálie Manual de cine para pervertidos
Země původu:
Austrálie, Nizozemí, Rakousko, Nizozemí, Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Pervert's Guide to the Cinema, The