Tenkrát v Americe

85%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Bigrambo
Bigrambo
238 bodů
10
Myslím, že psát komentář k tomuto filmu, je zcela zbytečná záležitost. Úplně by stačilo napsat dvě slova: „MISTROVSKÉ DÍLO!“ Ano, tato pouhá dvě slova zcela vystihují tento téměř čtyřhodinový opus. Mistr spaghetti westernu Segrio Leone si pro svůj poslední film vybral odlišnou látku a dal vzniknout tomuto filmovému klenotu. Elektrizující atmosféru filmu navíc umocňuje hudba Leoneho dvorního skladatele Ennia Morriconeho. Tito dva géniové se podíleli na celé řadě skvělých filmů, ale tento je pro mě osobně nejlepší a naprostým právem zaujímá první místo mezi mými nejoblíbenějšími filmy!
Pepa Nevrkrakr
Pepa Nevrkrakr
142 bodů
10
Totální pecka v úchvatné režii Sergia Leoneho, prodložená verze dává filmu daleko větší rozměr..fantastický herecký výkon v podání Roberta De Niro, Jamese Woodse a v neposlední řadě Joe Pesciho...ten film prostě miluju, je to určitě jedna z nejlepších mafiánek devadesátých let...nezbývá než říct Bravo a tleskám..takových kvalitních filmů potřebujeme víc..
snek
95 bodů
8.5
Leoneho poslední dílko. Na scénáři pracoval neuvěřitelných 12 let. Tohle kolosální drama datuje dráhu gangstera Noodlese od dětství až do jeho odchodu. Snímek v době uvedení bohužel neměl úspěch, protože producenti ho přetavili do několika verzí. Úspěchu se dočkal asi 5 let poté. Hudbu opět složil vynikající Ennio Morricone. Jediné co bych snímku vytknul, že je zbytečně dlouhý a jako celek působí nerovnoměrně.