Smrtící bumerang

79%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 898 bodů
8.5
Billy Bob Thornton stvořil i zahrál vyjímečný snímek. Popravdě jsem ho téměř nepoznal a až v polovině filmu jsem si film vyhledal.. Dokonale mě zmátl. To co zahrál je pro mě výkon hoden Oscara, film celkově je skvělý. Trošku mě mrzelo, že po poznání chlapce a jeho despotického otčíma mi bylo jasné, jak příběh dopadne.. i tak jsem nad míru spokojen.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
8
Krom základního nevěrohodného námětu (vezmeme si do rodiny psychopatického podivína, o kterém se dokonce později dozvíme, že je vrah, protože se líbí našemu synovi) funguje vše na maximum. Atmosféra je skutečně hustá, jak jen může být. Sling Blade je takový hardcore Forrest Gump pro lidi, co si neradi nasazují růžové brýle - přitom pointa není zase tak jiná...
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Tak za prvé, Billy Bob Thornton je tu opět fenomenální a jeho neskutečně soustředěný výkon ve mně probouzí naštvaný údiv, že herec takového formátu může být kritiky i fanoušky natolik ignorován. On je totiž jedním z mála herců, kteří se dokáží svým vystupováním maximálně přiblížit publiku a smazat jakýkoli optický rozdíl mezi realitou a filmem, což právě zde v roli retardovaného Karla předvádí v plné parádě (jeho kreaci bych klidně přirovnal k takovým ikonám jako Jack Nicholson v Osvícení nebo Tom Hanks ve Forrestu Gumpovi - s rezervou samozřejmě). Samotný film sice není žádné průlomové dílo, od počátku je jasné, jak skončí, a poněkud mu škodí některá trochu vyděračská scénáristická klišé (malý bráška v popelnici?), ale přesto ohromí svou náramně osobitou, lidskou a divácky přístupnou formou, díky níž každý alespoň na chvíli zapomene na to, jak je ten Billy autentický a věrohodný "blázen". Tohle je mnohem více než jen pohádka s jasným průběhem, oscarové nominace nechť mluví za vše..
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
10
Úžasně atmosférický film, který na celé 2 hodiny zcela pohltil. Člověku se Karl prostě nemůže nelíbit a nakonec je to právě on, jediný, kdo je schopen vzít věci do svých rukou. Nebudu ale prozrazovat konec, i když to k němu nenásilně celou dobu vpodstatě spěje. Toto je prostě a jednoduše film BB Thorntona. Všichni další mu jen sekundují, a tak je jeho výkon ještě o to více viditelnější. Já jsem mu to prostě věřil. Takže jasných pět a půl praček Whirlpool - značka šampionů:-).
waeslly
1 768 bodů
10
Mám pouze dvě výtky: 1. Pochybuji o tom, že by se všichni vesele bavili s postíženým vrahem.. 2. Od doby co se pozná s rodinou je jasné jak to dopadne. Přesto mě to emocionálně zasáhlo. A Billy píše luxusní dialogy a postavami vyprávěné historky.
SOJA
SOJA
136 bodů
10
Film vás zaujme už když se podíváte na obsazení: Režije,Scénář,Hrají:Billy Bob Thorton.Už od první chvíle lze cítit tu lehce tíživou atmosféru která bude provázet celý film a nepozorovaně přidávat na intenzitě až zjistíte že hltáte každý okamžik každého dialogu,když se loučí,když se připravuje.A když film skončil seděl jsem 10 min a přemítal o všem co jsem viděl.Je pro mě záhadou že se billy nedal na režijní dráhu místo herecké.Pro mě film který si budu pamatovat dlouho.