Seppuku

82%
Seppuku
Plakát traileru
V Japonsku 17. století zavládl konečně na čas mír. Tato situace s sebou ale rovněž nese nárůst počtu róninů - samurajů bez pána, kteří se leckdy bez prostředků potulují krajinou a pokoušejí se uhájit holé živobytí. Dochází rovněž k tomu, že se na prahu domů samurajských klanů, které dosud prosperují, občas objeví zoufalý rónin a žádá o poskytnutí pomoci při spáchání rituální sebevraždy - seppuku. Nezřídka ovšem v skrytu doufá, že se nad ním pán domu slituje a místo požadované smrti mu poskytne naději na lepší život. A některé klany již podobní příchozí začínají unavovat..



Pete69
Pete69
29 898 bodů
8
Stará samurajská klasika, která je hodně dlouho dosti úsporná, ale má pěkně tajemnou a hutnou atmosféru. Vydařený závěr, který je sice předvídatelný, ale stojí za to si na něj počkat. Krásná kamera, výborná režie. Moc pěkný černobílý japonský kousek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
10
Úžasný film. Asi nejpůsobivější japonská samurajská klasika, co jsem viděl (ano, lepší než Kurosawa). Po celou dobu jsem cítil nepopsatelné napětí. Závěrečný souboj je i přes slabší realističnost úžasně živelný a působivý.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Nenechte se odradit dlouhými a často statickými záběry... bojů se sice dočkáte až v posledních dvaceti minutách, jinak je to solidní psychologické drama... škoda jen, že mě velice rychle napadlo, proč se vlastně tři bojovníci nemohou stát sekundanty...

Dodatečné informace

Původní název:
Harakiri (více)
  • Japonsko Seppuku
  • Japonsko Harakiri
  • Japonsko Hara-kiri
Země původu:
Japonsko