Hlas moře

75%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
6.5
Silné téma, jedinečný herecký výkon. Javier Bardem v trpné roli tetraplegika odkázaného na pomoc druhých, který nemá možnost vlastními silami ukončit své trápení, a proto bojuje u soudu za právo skoncovat se životem, který pro něj už nemá smysl; obě ženské postavy symbolizují vnitřní boj obou možných přístupů k zdánlivě bezvýchodné situaci. Velice citlivý přístup k eticky i medicínsky složitému dilematu eutanazie.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Snímek o touze žít normální život i o touze důstojně zemřít. Není to předramatizované, přitom má příběh sílu, téma je prostě takové. Javier Bardem je dobrý herec, ale více mi sedí v rolích drogových bossů a záporáků. Klidné tempo, jasné poselství a čistá práce - 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Já to prostě nedokážu. Nedokážu ocenit filmy o umírání, kde na smrt nemožný člověk mluví dvě hodiny o tom, že chce umřít - a pak umře. Nezískal si mě Skafandr a motýl, nezískal si mě ani hlas moře. Jde o výborně natočené filmy se skvělými herci, jejichž obsah mě ale vůbec nezajímá. A nemám pocit, že bych byl po zhlédnutí o něco bohatší.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Neskutečný Bardem - hlavně tohle se mi vybaví při vzpomínce na Mar Adentro. Ten příběh mě ale prostě nedokázal zasáhnout tak, jak jsem původně čekal - chyba v mém přehnaném očekávání :) To ale nic nemění na tom, že Hlas Moře (další Amenábarovo dítko, ke kterému si navíc krom scénáře zase zkomponoval hudbu) je výborný film. Který možná víc docením s věkem - kdo ví...7.5/10
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Výborný film o muži, který toužil jen potom, aby zemřel. Scénář je zde vyšperkován do písmenka, Javied Bardem, mimochodem zahrál geniálním zůsobem toho nehybného starce, k tomu z úst loudí samá moudra, nad kterýma se zstavuje rozum v dobrém slova smyslu a musel jsem se zamýšlet. Další herecké obsazení bylo velmi sympatické, až jsem koukal jací jsou španělé dobří herci a k tomu i dobří režiséři. Moc jsem z tohohle filmu byl překvapen a Javier Bardem se u mě rozhodně zařadí mezi TOP nejlepších herců, protože ikdyž ve filmu jen leží tak hraje jako ďábel.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Život je právo, nikoli povinnost. Pro Ramóna je to však povinnost, jelikož zákon není na jeho straně. Docela se dokážu vžít do Ramóna a dokážu pochopit proč chce zemřít, já bych po tak dlouhé době na lůžku chtěl to samé. Ztráta všeho co člověk miluje je těžká a každý se z tím nedokáže vypořádat, což je i Ramónův případ. Výborný minimalistický výkon Javiera Bardema. P.S : Proč se pořád usmíváte, Ramóne? "Když člověk nemůže uniknout a je pořád odkázaný na ostatní, naučí se plakat, když se směje."
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Míváte křeče? Jste doma se zlomenou nohou? Trpíte bolestmi, které vás dohání k návalům sebelítosti? Pak se podívejte na příběh Ramóna Sampedra, příběh podle skutečné události. Příběh tetraplegika. Člověka doživotně připoutaného na lůžko, kterému ochromené tělo i všechny končetiny prostě jen visí z hlavy a nečinně přihlížejí jejímu trápení. Neskutečná filmová proměna Javiera Bardema!
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
Javier Bardem....opět skvělý a nejen on....celý film. Nemám co dodat ,film s velkým tématem...které teprve čeká na rozuzlení.