Odvlečen

68%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Pěkný thriller o terorismu a mučení vězňů ze strany Američanů na straně druhé. Poklidné tempo, přesto notná dávka napětí. Na mě tam bylo dosti hlušších míst, takže mě film chvílemi i nudil. Nic extra na snímku neshledávám, snad jen to, že Reese Whitherspoon se ukázala i jinak, než jako blondýna s čivavou a sedělo jí to.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Částí vlastenecký snímek a části kritika do vlastních řad. Americká protiteroristická opatření po '11. září' se dotkla každého kdo cestoval do amerického vnitrozemí a o to horší to bylo pro toho, kdo byl přímo Arab. A bylo každému putna, jestli to byl americký občan a měl dokonce i americkou rodinu. Stačil závan podezření aby byl takový člověk ještě na letišti potichu zadržen a byť to vláda popírala, z důvodu získání náležitých informací i mučen. Po tak honosném teroristickém činu, jako je případ 'dvojčat', jsou zkrátka tajné služby na pozoru a ve snaze ochránit zemi jde veškerá lidskost stranou. A o tom všem pojednává tento snímek, který se dá zařadit vedle podobně zaměřených filmů. Temná stránka věci je zcela neoddiskutovatelná. Zoufalství těch, kterých se to týká, je jednoznačné a natočeno je to tak velkolepě, že po citové stránce nelze s nimi soucítit. Nejedná se o nic akčního. Zde se vsadilo na velkolepou dramatizaci a povedlo se. Příběh dokáže vzbudit hluboký dojem a donutit zapřemýšlet nad vážností celé situace. Ale bude to k něčemu?
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Klidně mohli do popisu napsat, že je to film na základě skutečných událostí. Nevěřim totiž tomu, že by se něco podobného v USA nestalo. Rendition krásně graduje a postupně se nasranost na debilní a nespravedlivý systém zvyšuje. 70%