Kinsey

69%
Kinsey
Takže, pokud pohodlně sedíte, můžeme začít. Takto nás do příběhu vtáhne Liam Neeson, který v životopisném filmu Kinsey ztvárnil profesora Alfreda Kinseyho. Ten se v první polovině 20. století proslavil otevřenou studií lidského chování při té nejoblíbenější činnosti a lidské sexuality vůbec. Kinsey za svůj život vydal několik uznávaných publikací , které mezi tehdejší veřejností způsobily poprask svojí otevřeností a jednoduše tím, že všechno kolem sexu bylo v oné době velké tabu. Kinsey: Jaká je Vaše nejoblíbenější poloha při milování ? Dívka kolem dvaceti let: Ono jich je více? Režisérem a scenáristou filmu je Bill Condon, známý díky filmu Bohové A Monstra (Condon za něj dostal Oscara v kategorii nejlepší adaptovaný scénář). Je také autorem scénáře k muzikálu Chicago. Kinsey si vás získá skvělým suchým humorem, neopakovatelným hereckým výkonem Liama Neesona, sugestivní hudbou a... Let´s talk about sex. Film už stačil získat po světě desítky ocenění a nominací na Globy, Bafta, Oscary, Golden Satelite Awards, Los Angeles Film Critics Association atd.



hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ničím nevybočující životopis, snad teda jen tím tématem. Obsazení dobrý, film jako takový i díky tématu nenudí, ale celkově na mě to sbírání anamnéz působilo až příliš konzervativně.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
S Alfredem Kinseym bych se býval strašně rád setkal. Potkat člověka, který se ve svém oboru pohybuje s takovým neskrývaným zanícením a obětuje mu navzdory negativnímu ohlasu ze strany společnosti takřka celý život, to se poštěstí upřímně jen málokomu. A právě Condonův film na mě působil, jako bych si s Kinseym opravdu měl tu čest popovídat, jeho elán a zarputilé přesvědčení o prospěšnosti svého počínání se přenesli i na mě a ty dvě hodiny jsem slupnul stejně jako jedno vychlazené po celodenní túře. Neeson opět výrazně zabodoval a potvrdil svou hereckou extratřídu, ze zástupu podpůrných rolí je třeba zmínit kromě vždy skvělé Laury Linney ještě Williama Sadlera, na jehož neskutečnou úlohu se jen tak nezapomíná. Žít v minulosti více takových lidí jako Kinsey, tak snad chodíme v létě na ulici nahatí :-)

Dodatečné informace

Původní název:
Kinsey (více)
  • NSR Kinsey
  • NSR Bavme sa o sexe
  • NSR Dr. Kinsey
  • NSR Kinsey - As milisoume gia to sex
  • NSR Kinsey: El científico del sexo
  • NSR Kinsey - Vamos Falar de Sexo
  • NSR Relatório Kinsey
Premiéra v ČR:
16. 6. 2005
Země původu:
NSR, Velká Británie, Německo, USA
Rozpočet:
11 mil. USD
Tržby:
17,05 mil. USD (celosvětově)