Hodnej polda, zlej polda

62%
Hodnej polda, zlej polda
Hodnej polda, zlej polda
Na samé hranici mezi anglofonní provincií Ontario a frankofonním Quebecem je objevena mrtvola. Vyšetřováním jsou tedy pověřeni detektivové z obou stran - Martin Ward z Toronta a David Bouchard z Montrealu. Jsou přinuceni spolupracovat, i když mluví jiným jazykem a hlavně jsou oba naprosto rozdílní. Zatímco anglofonní Martin je typem „hodného“ policajta a vše řeší podle litery zákona, frankofonní David je impulzívní ranař – tedy ten „zlý“. To jim ovšem v práci nijak nepřekáží, neboť mají silnou motivaci. Honí zločince, který vraždí osoby z okruhu vrcholového hokeje a na svých obětech zanechává stopu ve formě tetování, které je vodítkem k další vraždě. Média mu přezdívají „Tetující zabiják“, a jak se kruh okolo něj stahuje, začíná se mstít i na rodinách obou detektivů.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Popkornový policejní buddy film s námětem, který vždy v tomto žánru fungoval a jak je na tomto snímku vidět, při dobrém scénáři a hereckých výkonech funguje i nyní. Dva charakterově rozdílní vyšetřovatelé musí spolupracovat při odkrývání zločinu. Nejde samozřejmě o nic nového či mimořádného, ale i tak snímek umí divácky oslovit. Kanadští tvůrci se k tomu tentokrát skutečně postavili čelem a podařilo se jim natočit zábavnou akční komedii se vším všudy, co takový buddy film má mít, takže Hollywoodu tímto mohou bez skrupulí konkurovat. Děj je pevný jak skála i ve své jednoznačnosti a jednoduchosti, patřičné klišé a humor z toho vyvěrající dodávají všemu své kouzlo pobavit a zanechat ucelený filmový zážitek. Z kanadské kinematografie tohle není zase až tak časté, ale dá se říci, že toto se jim tentokrát povedlo.
Fingon
16 886 bodů
8
VELMI (zvláště během doby ve francouzské části Kanady) zábavná akční komedie, ve které nejlepší gagy těží z kulturních rozdílů mezi anglofonními a frankofonními obyvateli severního souseda USA. Pro mně daleko lepší než Mizerové. Český distribuční název: Džentlmen a frajer.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Poctivá průměrná akční komedie každým coulem s dokonce i zajímavým a vymyšleným scénářem. 51%

Dodatečné informace

Původní název:
Bon Cop Bad Cop (více)
  • Kanada Hodnej polda, zlej polda
  • Kanada Bon Cop Bad Cop
  • Kanada Bon Cop, Bad Cop
  • Kanada Dobar pandur los pandur
  • Kanada Doppia indagine
  • Kanada Dos polis en apuros
  • Kanada Džentlmen a frajer
  • Kanada Good Cop Bad Cop
  • Kanada O kalos & o kakos batsos
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
Kanada
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
12,67 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hodnej polda, zlej polda je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Hodnej polda, zlej polda


Powered byJustWatch