Válka světů

77%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
6
Velký akční sci-fi blockbuster s Tomíkem v hlavní roli. Na zemi vypukne válka s mimozemskou civilizací a Cruise se s tím musí nějak vypořádat, a především ochránit svou rodinu. U některých scén, jenž byly točeny „jako na jeden záběr“ jsem slintal blahem a užíval jsem si super odvedenou řemeslnou práci. Hudba skvěle doprovázela velkolepé mimozemské stroje v jejich pustošení planety… a příběh dostatečně přímočarý na oddechový film. Jediné, co mě trochu víc mrzí je samotný závěr. Konec filmu v podobě voice-overu mi v celkovém kontextu přijde opravdu stupidní.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Tak tanto film zase super velice mě zaujal,moc hezky udělaný.
Medúska
Medúska
947 bodů
2
Podle hodnocení zde koukám, že asi budu jedna z mála, komu se to nelíbilo. Nějak jsem tomu filmu nepřišla na chuť. Napínavé to sice chvilkama je, ale to je asi všechno. Navíc mne asi dost odrazoval Cruise, kterého ráda nemám a film mi tím kazil.
EXpenzza
EXpenzza
747 bodů
8
Spielberg dokazuje, že rozhodně nepatří do starého železa - jeho fantastická režie dokáže zahladit "drobné" scénáristické nesrovnalosti a převálcuje vás svou naléhavostí a napětím. Jako velký fanoušek sci-fi a různých (post)apokalyptických příběhů jsem si opravdu užíval bez přestávek až do konce. A Cruiseovi jsem toho otce fakt věřil. Takhle skvěle jsem se s Mistrem bavil naposledy u Indiany Jonese. Kéž by mu to vydrželo!
TechCluster
TechCluster
667 bodů
7
Knižní předloha je za mě lepší. Tohle je takový že neurazý ani nenadchne.
Kašpárek
Kašpárek
507 bodů
8
Výborný snímek. Popis mimozemské invaze často v náznacích blížící se zkázy z různých koutů země a světa. Výborní jsou Tripodi. Zejména zvuk, který vydávají. I způsob, kterým se Tripodi aktivují. Důležité je, že se drží taková ta ponurná atmosféra. Velmi solidně odvedená práce.
Bad
Bad
464 bodů
8.5
Steven Spielberg se nám zase snaží ukázat mimozemskou invazi ze všech úhlů a tenhle je zase ten pravý. Lidé nemůžou bojovat, pouze utíkat. Tvrdý otec Tom Cruise projde lekcí otcovství a celý jeho charakter ukázal svou temnou stránku. U hororových scén se můžete doslova "posrat", jestli se něco stane nebo ne.Všechno to působí velmi reálně a postavy jsou jako příběh výborně vypracované.
Sir.Hovado
Sir.Hovado
452 bodů
7
Kdyby hned na začátku odstřelili otravný děcka, mohla to bejt fakt dobrá podívaná. Jenže i tak by to asi úplně nejelo, protože Spielberg je moc soft, aby natočil opravdu hutnej masakr. Hezká popcornovka, ale o bolesti to neslyšelo.
  • vizuál
  • Cruise
  • akce
  • málo brutality
  • děti
  • sladký finále
Batista
Batista
445 bodů
9
Steven Spielberg ukazuje, že umí. Velkolepé sci-fi, kde jsem se nenudil od začátku do konce.
Stoupa34
270 bodů
8
Klasika, ke které se rád vracím. S partou přátel super pokoukání. Určité scény sice trochu skřípou, ale celkový dojem je velice dobrý.