Invaze zlodějů těl

71%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Skvěle obsazený film, tento remake jsem si pustil dříve, než jsem viděl originál, na který se musím jistě podívat. Invaze zlodějů těl, respektive scénář má totiž potenciál, který zde nebyl zcela využit, tak doufám, že starší verze bude ještě povedenější. Softový sci-fi horor, který má hutnou atmosféru, ale některé efekty jsou jako z filmu Adéla ještě nevečeřela. Celkově.. dobré - 60%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Remake snímku Dona Siegela ´Invaze lupičů těl´(1956) si vzal do svých režisérských rukou Philip Kaufman, jehož děj se tentokrát odvrací od komunistické hysterie, o čemž byl právě první snímek, a místo toho se nově zaměřuje na dopady psychoterapie na komunitu v San Francisku. Kaufman dobře využívá exteriéry ve městě pro vytvoření děsivé či alespoň strašidelné atmosféry a nevyhýbá se ani některým nezapomenutelným, takříc, šokovým scénám, jako je třeba pes s lidskou hlavou. Ječící výkřiky lidských klonů při odhalení člověka taktéž dokáží vyvolat určitou hrůznou šokující nejistotu u diváka. FInální zvrat, který je ohodnocen jako jeden z nejlepších zakončení, je už kapitolou samo za sebe. Paranoia, napětí, strach. S tím vším se tu pracuje a vytváří v rámci sci-fi žánru téměř neuvěřitelný zážitek. Alespoň na 70. léta, neb dnes je vyprávění takových příběhů přeci jen zcela někde jinde. Mimozemské nebezpečí tedy zase trochu jinak a v rámci kinematografie daného žánru právě 7o. let má u diváků své zasloužené pevné místo.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Po Vetřelci asi nejlepší sci-fi horor 70. let. Hustá atmosféra by se dala krájet, vesmírné vetřelce vůbec nepoznáme, čímž se výborně násobí napětí a čím více jsou hlavní hrdinové znepokojení, tím více i v nás narůstá pocit nejistoty a izolace. Klubání "duplikátů" je pak vskutku děsivá a nefalšovaně hororová záležitost. Herci jsou dobře zvolení a v rámci žánru podávají hodně slušné výkony. Zajímavá je určitě i závěrečná část, kdy by většina čekala zásadní zvrat, ovšem režisér nás nakonec dokonale překvapí a u závěrečných titulků jsem na chvíli zůstal jako opařený. Dnes už snímek samozřejmě takový strach nenahání, ale pořád dokáže docela nepříjemně zabrnkat na divákovy nervy.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
0
Za co bych mohl dát byť jen tu jednu hvězdu? Není to zas tak strašný, ale nenacházím na tm nic, co by mě mělo zajímat, bavit, zaujmout - bez nápadu, nudné.
Lomikar
Lomikar
102 bodů
7
Kaufman zde hodně připomíná sedmdesátkové exploitační režiséry v tom, jak hýří unikátními vizuálními nápady, které ho ale zjevně nikdo moc nenaučil spojovat dohromady. Invaze vystřídá několik formálních jazyků, ale skoro žádný tam nemá narativní účel. Polovina záběrů je až nepohodlně dlouhá, protože se bezdůvodně zapomínají včas ustřihnout. Vedení herců pak buduje samostatná vtipná intermezza ve scénách, které mají být naopak vážné a dramatické. Pokud se tedy dokážete na onu exploitační vlnu napojit, užijete si strašně zábavnou zhůveřilost, kde jedna švihlost střídá druhou a vám je dobře. Všechny ostatní přístupy vedou ke zklamání, neštěstí a pomalé smrti.