Deník šílené manželky

55%
Deník šílené manželky
Deník šílené manželky

Advokát Charles se svou oddanou ženou Helen vypadají navenek jako ideální pár. Mají peníze, krásný dům a zdá se, že spolu prožívají pravý americký sen. Ale během příprav na oslavy 18. výročí svatby nabere Helenin život nečekaný obrat.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
8
Vynikající komik Tyler Perry se rozhodl přepsat jednu úspěšnou divadelní hru do filmového scénáře, nechat natočit a zároveň si střihnout rovnou dvě role. Tím jaké, svým způsobem konkuruje Eddiemu Murphymu. Styl převleků a humoru jakoby vypadl z Murphyho snímků o zamilovaném profesorovi. Nezůstalo však jen u zábavy. Naopak, převážně jde o romanticko-dramatický příběh o partnerství, nerozvážnostech a lstí, kde je hlavní dějovou linkou lstivý rozvod a nalezení nové lásky, který chytí za srdce a citlivější postavy snad donutí i utrousit slzu. Takže když to shrneme, žánrově je snímek na bázi romanticko-dramatické-komedie, která není zase až tak špatná jak se zdánlivě jeví. Nic není smíchané dohromady, čímž vznikly dějové kapitoly, ve kterých se všechny tři žánry postupně střídají. Příběh mladé ženy, které dá život pořádně zabrat, tedy dramaticky napne, romanticky pohladí a výborným humorem pobaví. Krapet neobvyklé, ale funguje to.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
po pravde tento film by som si v zivote dobrovolne nepozrel ale co clovek nespravy kvoli babe ze:-) tento film vznikol podla divadelnej hry v ktorej vystupuje tyler perry, ktory si vo filme strihol 3 ulohy (babku madeu, jej stareho brata a tusim aj pastora), co by nebolo zle ale su to jeho dve postavy ktore sa do filmu absolutne nehodia. vzdy ked sa na scene objavy prezleceny za staru obeznu zenu (ala martin lawrence v big mamma house s rovnako hroznym makeupom) tak film ktory ma nabeh na drama jednej zeny ktoru opusti jej manzel po 18 rokoch spolocneho zitia sa meni na vulgarnu cernossku komediu typicku pre bratov wayansov, takze si do sytosti uzijete prdenia, vulgarnej reci a veci ktore s vaznou dramou nemaju co robit (stara madea pomocou motoroej pili rozrezava nabytok zleho manzela, stary cernosi hulia travu a potom ma jedna z toho halucinacie, madea miluje svoju pistol a stale s nou mava). ale nieje to az tak zle, lebo je to celkom slusne natocene tak sa na to da pozerat. ale potom prisla scena v kostole ktora je nieco ako z druheho vesmiru. nemam nic proti krestanskym filmom ked to krestanske posolstvo je tak umne zakompovane a nebije do oci, ale tady to je ako pest na oko na moju ateisticku mysel a vazne sa to neda vydrzat!!! pekne to vystihol jeden clovek na rt ze je to mix filmu big mamma house, misery a enough:-) co sa presne hodi!
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Tyler Perry si asi dal hodně záležet na tomhle filmu o ničem, tak hvězdičku za něj, minimálně v trojroli a ještě scénář, to se jen tak nevidí, ale jinak dost nezáživný a na můj vkus nějak moc černo, ta manželka mohla být víc šílenější a komedie to fakt není, ikdyž se převlíknutej Tyler fakt snaží. 19%

Dodatečné informace

Původní název:
Deník šílené manželky (více)
  • USA Deník šílené manželky
  • USA Denník šialenej manželky
  • USA Diary of a Mad Black Woman
  • USA Madea, grand-mère justicière
  • USA Tyler Perry's Diary of a Mad Black Woman
  • USA Tyler Perry's Diary of a Mad Black Woman: The Movie
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Deník šílené manželky