Předtím a potom

60%
Předtím a potom
Plakát traileru

PŘEDTÍM byli spokojenou rodinou, jíž ke štěstí nechybělo takřka nic. Carolyn Ryanová byla dětská lékařka, její muž Ben byl sochař, dospívající syn Jacob a malá dcerka Judith po všech stránkách prospívali. Pak ale přišel den, kdy se všechno změnilo a bylo už jen POTOM. Ve sněhu byla nalezena mrtvá dívka a do domu Ryanových přichází policie. Ben rozhodně odmítá šerifovo podezření, že by jeho syn mohl mít se zločinem cokoliv společného a ve své snaze chránit Jacoba zničí všechny usvědčující důkazy. Ovšem Jacob zmizel, což ještě posílilo podezření vyšetřovatelů i obyvatel malého městečka. Rodina Ryanových na vlastní kůži poznává, co znamená veřejné odsouzení, ale jejich důvěrou v Jacobovu nevinu nemůže otřást nic. Ani to, že když je chlapec po několika týdnech zatčen, odmítá s rodiči komunikovat a o tom, co se onoho dne stalo, zarytě mlčí. Okolnosti zločinu se Ryanovi dozvídají až později a k jejich klidu rozhodně nepřispějí - Jacob dívku skutečně zabil, i když jen nešťastnou náhodou. Rodina ztrácí svou dosavadní jednotu - matka věří síle pravdy a chce, aby se syn přiznal, otec se především snaží ochránit Jacoba a je ochoten i ke lži. Stejného názoru je i jejich právní zástupce, ovšem Jacob se nakonec rozhodne podle svého - jedná tak, jak musí...




Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
6.5
Trochu zdlouhavý, nicméně zajímavý pokus popsat rozpor mezi dvěma protichůdnými rodičovskými stanovisky: když je syn Jacob postaven před soud za to, že způsobil smrt své dívky, matka (Meryl Streep) mu poskytne maximální podporu a pochopení, ale trvá na tom, aby nesl následky svého činu, zatímco otec (Liam Neeson) se snaží ze všech sil, aby veškeré stopy zmizely za světa a jeho syn nemohl být odsouzen. I za cenu toho, že půjde proti své manželce, z níž se před porotou snaží udělat "nepřátelského svědka" i proti synovi samotnému, když odmítne podepsat jeho doznání ... Zajímavá psychologická studie, pouze poněkud rozvleklá. Chtělo to lepší střih a možná i pevnější režii.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
4
První hodina je vážně dobrá a herci hrajou skvěle, ale potom jakoby někdo všechno přepsal a děj začal bejt nudnej a po chvíli to začne příšerně nudit a dokonce jsem začal i přepínat mezi programy, protože jsem u toho začal i zívat. Obrovská škoda promrhaného potenciálu.

Dodatečné informace

Původní název:
Before and After (více)
  • USA Předtím a potom
  • USA Before and After
  • USA Predtým a potom
Premiéra v ČR:
2. 5. 1996
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
8,8 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění