Rapa Nui - střed světa

65%
Rapa Nui - střed světa
Rapa Nui - střed světa
Když v 18. století na Velikonoční neděli objevili holandští mořeplavci nejodlehlejší místo na Zemi, našli zde několik znepřátelených klanů bojujících proti sobě a domnívajících se, že jsou jedinými lidmi na světě. Společnost rozdělená na dvě kasty - dlouhouší a krátkouší, měla přísná pravidla a tabu stanovená hlavním kněžím. Dva muži, člen vládnoucího rodu Noro a kameník Makebojují v závodu o titul Ptačího muže. Během příprav vyvrcholí dlouho trvající konflikty rozdělující společnost a závěrečné boje ji rozdělí definitivně.



mottleone
mottleone
3 414 bodů
7
Osobně neznám moc filmů o domorodých kmenech, takže sem byl příjemně překvapen. Historická pohádka, využívající "neúplně" doložené dějiny - což já rád (Troja/Alexandr). Děj je v celku béčkovitost, ale pozornost udrží neokoukané exteriéry, úsměvně přirozená naivita domorodců, parádní turnaj, smutné eko poselství i lehce tragikomické finále. Jen bych filmu ubral pár minut, aby byl o něco stravitelnější. Věřím ale, že kdybych to prvně viděl jako dítě, tak film hltám a fandím hrdinovi o sto šest - takže za mě ukojených 70%
  • Neokoukané prostředí
  • Eko poselství
  • Přirozená naivita domorodců
  • Unavující - hoďka a půl by tomu stačila
Ombak_Penari
2 764 bodů
8.5
Jedna z mých srdcovek z dětství. Fajnový dobrodružný příběh z minulosti tajemného Velikonočního ostrova, to bylo něco pro mě. Nedávno jsem znovu viděl a znovu jsem byl spokojený, opravdu dobře udělané žůžo dobrodrůžo, řekl bych rozhodně lepší než mladší Apocalypto Mela Gibsona.

Dodatečné informace

Původní název:
Rapa Nui (více)
  • USA Rapa Nui - střed světa
  • USA Rapa Nui
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
0,31 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění