Soudný den

60%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Rychlá akční pecka z prostředí post-apokalyptického světa, kde jsou do jednoho shrnuty různé motivy dějství, jaké jsme už dříve měli možnost vidět v samostatných filmech. Nakonec, proč ne? Má to šťávu, atmosféru, spoustu adrenalinových akčních scén, prostě je to jízda. Akčně naladění diváci tu mají doslova orgie. A v hlavní úloze žena. Už to přitahuje. Komiksově naladění snímek má co nabídnout.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Totální nářez. Honička ke konci filmu, souboj profi army vs. středověcí týpci a kankan v podani kanibalů mi zůstanou v hlavě ještě hodně dlouho. K tomu skvělá hudba a neméně skvělé záběry na zadeček Rhony Mitry:)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Nevím, jak to měli s právama k filmu Útěk z New Yorku, který tady tak trošičku obšlehli a Road Warrior, ale naštěstí se to povedlo celkem slušně. Je to béčko, které si na nic nehraje, tvůrci předstírají, že mají větší rozpočet, než ve skutečnosti mají a Rhona Mitra jako Bad Ass bitch je fajn, stejně jako veteráni Bob Hoskins a Malcolm McDowell. Když se vypne mozek, why not?
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Největší guilty pleasure. Kašlat na všechny, pravil Neil Marshall a stvořil nonstop zábavnou exkurzi do světa počítačových her a béčkových postapo, která si na nic nehraje a jen zásobuje diváka záplavou odvážně krvavých, hravých a často i nepředvídatelných atrakcí. Vše začíná v očekávání tuctové variace zombie subžánru, ale příběh se rychle mění v přímočarou bad-ass reflexi pokleslé popkultury a punkový večírek kanibalů ve stylu Mad Maxe střídají středověké lokace a šílené automobilové honičky. A skrze to nesvázané tvůrčí blbnutí nás navíc provází neuvěřitelně sexy Rhona Mitra, kterou sledovat je samostatný analytický prožitek. Střih je pravda až příliš zběsilý, ale jen málokdy opravdu narušuje přehlednost a Marshallovu vypravěčskou dynamiku, která mě zatím v žádném jeho jiném snímku netěšila více. Po druhé projekci hlásím velkou spokojenost a Rhonu si neprodleně ukládám jako spořič obrazovky.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Bomba a super film. Akce dostatek a děj není nijak přespříliš přehnaný a nudný. Nějak mi to připomínalo slátaninu šíleného Maxe v dívčím podání, poslední noci a 28 dní poté. Trochu se mohli brzdit v neohroženosti hlavní hrdinky. Co tomuto filmu lze vytknout je divoký střih při záběrech akcí.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
7.5
Nepřemejšlet a koukat - a je to překvapivě snadno shlédnutelný. Klasici Malcolm McDowell a Bob Hoskins + zloduch David O´Hara, doplnění o Seana Pertweeho a podfukáře Adriana Lestera - klasika. Jako hlavní hvězda Rhona Mitra - třešinka na dortu. Akce dost, výprava slušná, děj jede jako mašina. Neil Marshall se snažil a já se bavil.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Patřičně zábavné a krvavé akční béčko. PUNK IS NOT DEAD!!!! Takhle skvěle už jsem se dlouho nebavil.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Úchylnost, takhle bych nazval tento snímek, který je mixem všemožných žánrů, škoda jen, že to nedopadlo nějak jinak. Začátek byl slibný, nějakej virus, vybudování zdi, za kterou nikdo nemohl a naopak. Pak se na scéně objevila krásná Rhona Mitra, (která mi šíleně připomínala Kate Beckinsale v Underowrld), která měla jít hledat za zeď nějakej lék na ten jistý vir, tím veškerý děj končí a začíná akce, která je tedy brutální, plná nechutností, střev, krve atd. Odkaz na šíleného Maxe je zde tedy zřejmý, poté se to přesunulo do "středověku", což byl velký úlet, ale pobavilo to, nakonec to asi skončilo tak jek mělo. Je to slátanina všeho možného, ale pobaví to.
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Další z řad postapokalyptický snímků, tentokrát v režii Neila Marshalla.
blazma
blazma
4 928 bodů
4
Taková škoda, když jsem si četl obsah, viděl ukázky.. byl jsem docel natěšený. scifi, s nádechem hororu a přežívání.. mohlo to mít všechno a nakonec to ztroskotalo. Scénář s naprostým uzavřením části země, nebo celého státu si dokážu živě představit, že by se mohl skutečně stát.. nic méně mi přijde nereálne, že by svět nijak nekontroloval zda tam někdo přežil? obzvláště když jich očividně přežili tisíce ne-li i více. To si toho opravdu nikdo nevšimne? A část, kde vrátíme do doby rytířů? to jako bylo co, jako by se teleportovali do středověku. Naprosté zklamání, které mohlo vypadat tak dobře.