Ink

67%
Ink
Ink
Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou.



Matli
Matli
8 300 bodů
10
Tak to bylo hodně silný. Filmy, které na mě nějak zapůsobí u mě vedou na plný čáře a tomuto se to povedlo hned na několika úrovních a ne jen na konci filmu, kdy vlastně vše dobře dopadlo. Jde vlastně jen o vztah otce a dcery, ale to jak je to zpracovaný a natočený je prostě bravůrní. Určitě to asi není pro každého, každopádně to patří mezi nejzvláštnější filmy, co jsem kdy viděl a to už je čest, těch moc není. Vynikající práce s kamerou X světelnýma efektama, perfektní výkony všech herců, je znát že tomu dávají maximum a že tomu věřej. Prolnutí dvou světů (sen a realita) bylo moc dobře udělaný. Soundtrack taky nemá chybu, hezky dotváří každý záběr, ke kterému je složen. Každá vteřina a každý záběr do filmu prostě patří, nic není navíc a člověk se nedokáže odtrhnout ani na chviličku, proto doporučuju sledování v klidu a plně se soustředit. Ještě teď utírám slzy. Neznámá, ale vynikající Jennifer Batter překvapila. 94% (Naprostý souhlas s uživatelem Seabeast)
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Zvláštní, ujetý a přitom výborný film. Tento fantasy snímek disponuje velmi originálním fantasy námětem, který je tím nejlepším a také nejcenějším co film obsahuje. Po stránce režie a kamery mě to příliš neoslnilo, protože jsem fanda spíše vysokorozpočtových sci-fi/fantasy. Herci jsou taktéž nevýrazní, ovšem to se nedá říct o hudbě, která je zapamatovatelná, smutná a rád bych si ji někdy poslechnul i bez toho, abych koukal na film. Možná lepšího režiséra a vyššího rozpočtu by se film stal kultovním pro více lidí, ale i tak si myslím, že se kultovním stane.

Dodatečné informace

Původní název:
Ink (více)
  • USA Ink
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,25 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch