Highlander 2 - Síla kouzla

50%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Přesunutí děje do budoucnosti byl zajímavý tah, který se vyplatil. Highlander tak dostal zcela nový rozměr a mohl rozvíjet příběh jiným směrem. Oproti prvnímu dílu je zde podstatně horší scénář, ale to Mulcahy vynahradi efektními souboji. S dalšími díly už to tak “veselé” nebylo.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Lesk prvního dílu je tatam, chybí zde romantika, "výlety" do Highladerovy minulosti a samozřejmě efekt něčeho nového. Scénář je průměrný, snímek je více akční.. ve stylu devadesátých let. Některé triky působí až směšně, jiné jako třeba město budoucnosti zase pěkně. Tvůrci si pravděpodobně řekli, že čím více blesků a jisker, tím to bude mít pro diváka větší jiskru. Tento akčnější Highlander si ponechal muziku od Queenů, je akčnější a Sean Connery také trošku pomohl. Ve výsledku to není tak špatné, jak jsem čekal ( do dnešního dne jsem viděl jen prvního Highladera ) 60%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
5
DIRECTOR´S CUT! Volné pokračování osudů Connora MacLeoda se veze zcela na jiné vlně než snímek předchozí. Tvůrci šli do oblíbené vize budoucnosti tentokrát trpící smrtícím slunečním zářením vlivem ozonové díry. A je to bohužel katastrofální. Už samotný začátek na minulost vzpomínajícího samotného přestárlého MacLeodana nevěští nic dobrého. Potemnělá atmosféra budoucnosti se viditelně ve studiových kulisách nevydařila a tak veškeré události zde ztvárněné spíše nutí nad tím vším kroutit hlavou. Veškerá zábavnost a švih se podivně vytratili do neznáma a nepomůže tomu ani Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez v podání Seana Conneryho, který tu vystupuje spíše jako zábavná figurka. A bylo to marné. Jeho přítomnost v ději se tu jeví zcela jako zbytečný. Příběh v mnoha ohledech podivný a vůbec zmatečný. Hodně toho sice napravila prodloužená verze, ale z průseru to stejně nevytáhlo. Hodnocení za prodlouženou verzi.
sabule
14 227 bodů
5.5
Na pokračování Highlandera se asi mnozí fanoušci velmi těšili,nebyla to sice nejhorší podívaná,ale na úspěch klasické jedničky to nikdy nedosáhlo.Film opět táhne silná dvojka - Lambert,Connery,který byl v jedničce zabit a tady se opět zázračně objevuje.Taková podívaná na potemnělé večery.
bayern
13 716 bodů
4.5
Najde se asi celá řada těch,kteří budou veleslavnou jedničku se slabší dvojkou srovnávat,ale každý musí uznat,že to prostě nelze a jednička byla na svojí dobu bomba.Film zachraňují hlavní protagonisté Lambert,Connery a na nich je to celé stavěné.Jinak ale taková průměrná spokojenost.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Né tak špatné pokračování.
saboter
saboter
3 564 bodů
4.5
Dost omšelý a nezajímavé pokračování kteráé zachra%nují jen
  • herci
  • efekty
  • akce
  • podprůměrné zpracování
  • nuda se občas objeví
  • dalo se vytěžit více
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
5
Celkem to ujde,i když Connery a Lambert měli už lepší filmy...
skylark13
skylark13
2 085 bodů
2
Jedna* za Conneryho, ale jinak hruuuuza...