Rituál

75%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Místo šílených feministek jsou tu šílení pohani. Udělal jsem chybu, že jsem prvně viděl novou verzi - ale v podstatě by to tolik nezměnilo. The Wicker Man je slušný film na jedno zkouknutí, ze kterého šlo vyždímat mnohem víc.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Nijak úžasný film s několika zajímavými rituály (partenogeneze prostřednictvím skákání přes oheň) a hudbou, která mě - zase - místy poněkud iritovala.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Každý, kdo o tomhle filmu někdy slyšel ví, že má super konec. To jak k němu dospěje je ovšem otázka do diskuse. Film existuje ve dvou verzích, přičemž ta kratší je paradoxně ta oblíbenější. Film je typickým snímkem své doby, je v něm řada zajímavých momentů a odkazů na hipíky a všelijaké volnomyšlenkářské spolky.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Zpracováním žádné velké terno - často laciné střihové postupy a matná inscenace potenciálně působivých scén, které mohly patřit ke klenotům kinematografie. Ale možná právě proto na mě Wicker Man tak zapůsobil. Ten vtíravý pocit, že sleduji něco netradičního, něco originálního a autorského, ve mně celou dobu přetrvával, a v překvapivém závěru kulminoval přesně tím oblíbeným cinefilním způsobem. Scénář je ve finále hodně chytrý a parádně zvládá udržovat v divákovi zvědavost i lehké napětí, herci předvádí přesvědčivé kreace a skotská muzika dotváří pohlcující formální kulisu. Nutí se mi myšlenka, že natočit to takový Kubrick, týden nejdu ze samého vzrušení spát.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
3
Nekonvenčný snímok o skupine voľnomyšlienkárov, ktorí poskakujú po ostrove a spievajú si stupídne piesne. Film je plný absurdností a zvráteností, ale ani v najmenšom nepripomínal horor, skôr len frašku podivného vyšetrovania. Vačšinou som mala pocit, že sledujem dokument o domorodcoch, ktorí si schovávajú predkožky do fliaš, vzývajú penisy a skáču cez ohne, v nádeji, že im neobhoria chlpy na prirodzení. Táto pohanská komunita nieje nič pre mňa.