Smrtící zbraň

52%
Smrtící zbraň
Smrtící zbraň
Matt (Steven Seagal) je bývalým členem elitního policejního sboru. S jeho životem to jde prudce z kopce od doby, kdy byl z policejní jednotky vyhozen. Z Matta se stal alkoholik. Po bouřlivém setkání s tajemným mužem je Matt postaven tváří v tvář své jediné šanci se svým životem něco udělat. Jen tak se může opět pustit do další práce. S tímto velkým problémem - alkoholem - mu začne pomáhat jeho dcera.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6
Další snímek se Stevenem Seagalem dle neustále se opakující šablony. Znamená to tedy, že ani tentokrát se žádné překvapení nekoná. I když tento příběh není napsán a natočen zase až tak špatně. Po nízkorozpočtové produkci nelze čekat zázraky, ale tentokrát se tvůrci vcelku snažili. Má to napětí, slušné akční scény a správný švih. A kdyby místo Stevena hlavní roli ztvárnil úplně někdo jiný, mohlo to být ještě daleko lepší. Jako obvykle svojí robustní postavou kazí akčním scénám veškerou věrohodnost. Teď to sice není až tak okaté, ale i zde lze postřehnout jeho dvojníka v určitých momentech. Přesto jeho akční scény mají svoji typickou brutalitu ve své jednoduchosti. Kopnout někoho do břicha a tvářit se při tom drsně umí opravdu každý vůl. Jinak vidět kroucení rukou ve stylu aikida potěší. Přesto je daleko lepší když Steven drží v obou rukách bouchačku a střílí jak smyslů zbavený. Potěší i povedená automobilová honička s následující přestřelkou. Doporučuji si ale nevšímat toho, co se děje v pozadí. Při takové akci si lze všimnout klidného policisty stojícího u hlídkového vozu jakoby se vůbec nic nedělo a v dáli poklidně chodící chodce. Při rychlém střihu je to sice mžik, ale lze to postřehnout. Závěrečná přestřelka na hřbitově připomene staré dobré akční snímky z přelomu 80. - 90. let, kdy se tyto scény používali velmi často. Za zmínku stojí i povedený soundtrack. Takovou hudbu bych tady vážně nečekal. Zrežírované je to tedy kupodivu dobře a tak lze říci, že se u Stevena jedná o malé zlepšení. Pochopitelně kromě jeho samotného. Sammo Hung je sice také po celý život při těle, ale ten byl alespoň mrštný a nikdy se nenechal zastupovat. U Stevena je to opravdu tragédie.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
pistol whipped som zhliadol vramci svojho vikendoveho seagalovske dvojprogramu spolu s urban justice a treba povedat ze pistol whipped vychadza ako porazeny... seagal nikdy nebol genialny herec ale vzdy mal obrovske charisma co mu vo vacsine filmov vystacilo, tu sa snazi o akesi charakterne herectvo (ma problemy s alkoholom a je aj gambler) ale popravde totalne zlyhava a tym sa stava jednym z hlavnych zapornych bodov tohto filmu... rezia nie je uplne najhorsia a hlavne sa pochlapil aj strihac v porovnani s predchadzajucimi seagalovkami, takze suboje su celkom prehladne. skoda otrasnej televiznosti, viem ze je to film urceny priamo na video, ale i tak by sa to dalo natocit urcite trocha lepsie (a hlavne som prekvapeny ze este niekdo pouziva zvukovy efekt ,vsuuu, pri strihoch do minulosti). zaverecna prestrelka nie je uplne najhorsia a potesi i zaverecna "kremacia" hlavneho zaporaka... celkovo vzate je to o dost lepsie ako predchadzajuce odpadovky ale v porovnani s urban justice (ktora bola taka slusna dvojhviezdickova) je pistol whipped slabsi (i ked stale dvojhviezdickovy).
karlik4801
1 942 bodů
4.5
Filmy se Seagalem nejsou co bývaly, je už takový oflákaný a nudný, v jeho filmech už není nic nového. Škoda že tolik přibral, ale proč to starým brát. Pár neobratných bitek, co mě ale dostalo bylo to Seagalovo trapné střílení sirek, to už byl jeho vrchol trapnosti.

Dodatečné informace

Původní název:
A Tiro limpio (více)
  • USA Smrtící zbraň
  • USA A Tiro limpio
  • USA Dantotsu
  • USA Deathly Weapon
  • USA Deudas de juego
  • USA Jeu fatal
  • USA Marker
  • USA Paiktis & ektelestis
  • USA Pistol Whipped
  • USA Pistol whipped - L'ultima partita
  • USA Piszkos lappal
  • USA The Marker
Země původu:
USA
Rozpočet:
10 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch