Kanibalové

51%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Obrazově - narativní experiment, který je snadné zavrhnout pro jistou samoúčelnost ve vypovězení až nehorázně triviální myšlenky, ale předně je třeba si uvědomit, že Cannibal Holocaust není filmem, který kdy měl nebo bude mít v úmyslu zpovídat se široké divácké obci a deklamovat své poselství na úkor své, pro onu širokou obec většinou barbarské a nic neříkající obrazové formy. Ne - Cannibal Holocaust je minimalistické a až na dřeň osobité filmové dílo, sebevědomý zprostředkovatel "skutečného příběhu" natolik skutečným způsobem, že dalece přesahuje rozměr všeobecně přijímaného charakteru filmové výpravy a stává se nejen kontroverzním a po zásluze slavným dílem, ale i unikátní sondou do zvrácené filmařské duše, v níž bude mít jista fanouškovská squadra včetně mě vždy co nového a znepokojujícího nacházet.... Přesto hodnotím záporně, jelikož nastavená míra brutality sice přesně zapadá do celého schématu a hanět její samoúčelnost je v tomto ohledu naprosto absurdní, ale absolutní nezájem a nulovou emocionální odezvu směrem k postavám nebo navazujícímu dění, které jsem v celém průběhu nepřetržitě (ne)pociťoval, je v případě tohoto snímku pro jeho tvůrce stejná prohra, jako u filmů Davida Lynche to, že je plně pochopíme :))
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Nechutné. Drsné. Autentické. Úžasné. Co dodat.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
2
Pár dobrých gore scén a atraktivní prostředí. Jinak ale hloupej film plnej tvůrčího amatérismu. Právě ten amatérismus mě občas donutil odvrátit pohled od obrazovky. Nikoli krutost, jenž byla náplní takových scén.
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
7
FILMOVÁ VÝZVA / Najznepokojivejšie Filmy Všetkých Čias: Jeden z najkontroverznejších filmov v histórii sa za mňa dal v pohode zvládnuť. Vôbec to nie je také ako tomu ostatný hovoria že jeden z "najbrutálnejších". Ani jedenkrát som si pri pozeraní tohto filmu nepovedal že je to nejako brutálne alebo divné a krvavé. Je síce pravda že ten koniec a pár scénok boli nechutné ale nie zas tak že by sa mi pri nich zdvihol žalúdok. Je smutné že kvôli tomuto filmu zomrelo sedem živých zvierat ale čo už, film je dobrý a podarený takže to moje hodnotenie nijako neovplyvní. Ako horor slušné a ako znepokojivý film slabé. HODNOTENIE: 7/10
pantak
pantak
3 367 bodů
7.5
Na rok 1980 opravdu solidně zmáknutý triky,brutalita největšího zrna.Nedivím se že v tý době v některých zemích film zakázali.Někteří dokonce věřili,že lidi v dokumentu jsou skutečně mrtví.To je prostě dobře odvedená práce.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7
Pamatuju si ,když jsem chodil ve videopůjčovně kolem dosti nevkusného DVD obalu(zalepené některé chybějící části těla nálepkama od cen).Několikrát jsem se tomu vyhnul obloukem,ale zvědavost vidět tuhle zvrácenost mě samotného nakonec přemluvilo a já si film půjčil.Je to TĚŽKÝ film,který se v nechutnosti dost přiblížil k BRAINDEAD(kde dostávali lidé v kině pytlíky na zvracení).Pro mě osobně je film KANIBALOVÉ diváckým peklem.
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
6
jen málo který film mě dokáže opravdu znechutit (až je mi na zvracení) a zároveň zaujmout. kanibalům se to povedlo měrou vrchovatou a proto za pět.
stiffy
stiffy
39 bodů
6
Ale jo, tu vlnu pozdvizeni a kontroverze okolo snimku chapu. A to ani nepocitam tu falesnou kampan, ktera film propagovala jako "found footage". Na filmu je pochopitelne videt stari a ja uz v nem dnes vidim hlavne zminene kontroverze, kterych mimo falesnou propagaci bylo mnoho, treba zabijeni zvirat pro potreby filmu.
DEiO
DEiO
33 bodů
4
Příspěvek obsahuje spoiler!