Velký zátah

78%
Velký zátah
Velký zátah



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Parádní stará kriminálka. žádné příkrasy, žádné litry krve, prostě silný příběh, perfektní detektiv staré školy, slušný závěr. Celé to má hlavu i patu, dobrý spád. Na svou dobu dobrá a pevná kamera.. vše do sebe dobře zapadá. Tento film potěší i dnes.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Až příliš černobílý noir v každém slova smyslu. Hrdina je ze začátku vykreslen až nesnesitelně kladně a zidealizovaně, i proto se během vyšetřování chová jako slon v porcelánu, a to ještě dřív, než pro to má osobní důvody. Druhá polovina spraví chuť, na úplně čistý štít je ale příliš pozdě. Na Langa dost slabé a škrobené. 3 a 1/2
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Poctivé řemeslo, ale bez nějakého stylistického přesahu, které svým filmům uměli dodat Hitch nebo Billy Wilder (a sám Lang v tom jindy také nezaostává). Díky správně dravému tempu a výrazným, rozumně motivovaným aktérům však zřejmě absolutně stěžejní prototyp krvavých příběhů o soukromé pomstě, které má Hollywood dodnes tuze rád. Glenn Ford je příkladně charismatický bijec a Gloria Grahame nezapomenutelně nesvázaná femme fatale.

Dodatečné informace

Původní název:
Big Heat, The (více)
  • USA Velký zátah
  • USA Big Heat, The
Premiéra v ČR:
30. 11. 2021
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch