Tom Horn

68%
Tom Horn
Plakát traileru
Příběh Toma Horna – tento skutečný ochránce práva na Divokém západu byl posedlostí jiné americké legendy. Hollywoodská ikona Steve McQueen byl hercem i producentem jednoho ze svých posledních filmů. Odvážná a vzrušující rekonstrukce Hornovy kariéry na přelomu století, kdy právo rychlejšího nahradily jemnější metody. Horn se stane náhodnou obětí této změny.

Slávneho lovca ľudí Steva McQueena požiadajú farmári, aby ich kraj vyčistil od zlodejov dobytka. Jedinou podmienkou je, aby sa nikto nedozvedel, že si ho najali samotní chovatelia. Krádeží rapídne ubudne a dobytkári už majú iba jedinú starosť - zbaviť sa svojho záchrancu, aby nevyšlo najavo, kto si ho najal. Pištoľ ani presná muška proti zrade hrdinovi nepomôžu a lovec ľudí sa nakoniec sám stane lovnou zverou.



Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
Vlastně ani nevím, jaká byla příčina smrti tohoto legendárního herce, ale jako by Steve McQueen už měl ve tváři napsáno, že to není ono a odrazilo se to i ve filmu. Odehrál spoustu lepších rolí. Film není špatný ale do 94 minut se podařilo dát jen velmi málo z životního příběhu Toma Horna a tak se děj celkem vleče. Poslední půlhodina je ale opravdu velmi dobrá.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Poslední film Stevea McQueena a nedoceněný žánrový klenot. Antiwestern jako vyšitý se sympatickým hrdinou, který není úplně klaďas, ale rozhodně to není takový padouch, aby skončil, jak skončil. Demytizace západu ještě před Nesmiřitelnými doplácí na pomalejší tempo a kdyby na režisérské sesli seděl Eastwood mohla to být hodně velká klasika. I tak doporučuji.
avenis
avenis
7 909 bodů
6
K nepoznání změněn nemocí, Steve McQueen jako nesmlouvavý zabiják. Zvláštní film. Rozkouskovaný, v podstatě nudný, chvílemi zbystřím, ale celkově spíš art než klasický western. Ale není špatný. Takový zase jiný, neidealizovaný pohled na "Divoký západ". McQueenova labutí píseň. (25.10.2021)

Dodatečné informace

Původní název:
Ich, Tom Horn (více)
  • USA Tom Horn
  • USA Ich, Tom Horn
  • USA Tom Horn - Hrdina Divokého západu
  • USA Tom Horn, le hors-la-loi
  • USA Tom Horn - sa véritable histoire
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění