Ztracen v La Mancha

74%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Fans Giliama si možná ucvnrkli, ale na mě z tohohle dokumentu nepůsobilo, že by měl šílenou smůlu. Spíš byla celá příprava na film odfláklá (nezjištění si nic o lokalitě, ve které budou točit, nezařízení herců, atd). Navíc styl dokumentu je celkem uspávající. 4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Původní projekt filmu Lost in La Mancha měl být víceméně klasickým filmem o filmu, ale dopadl jako strhující filmový dokument o tom, co všechno se může během natáčení pokazit a taky pokazí. Divák už od úvodních minut ví, jak to celé skončí (totiž, že film nakonec nevznikl) a během uplynulých pár minut si začne pokládat otázky, jak je možné, že to ti lidé neviděli, že se jim to takhle tříští pod rukama. Pojišťovna, která toto natáčení pojistila tak dokonce dostala neuvěřitelný materiál k tomu, co všechno se může stát během filmovacího procesu: zničené dekorace, vážné onemocnění hlavního herce, který se evidentně nesnesl s režisérem, kostýmy šité v jiné zemi, problémy s logistikou, špatný scénář nebo depresivní atmosféra ve štábu a obviňování se z neschopnosti. Největší horror!!! Každopádně ten film miluju:-)
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Všetka česť všetkým zúčastneným, ktorí si museli pretrpieť niekoľkomesačné peklo, len, aby následne zistili, že sa žiadna oslava konať nebude.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
10
Zažil jsem něco podobného, naštěstí asi ve stokrát menší produkci. Depresivní vzpomínka, hodně depresivní film. Obdivuju Terry Gilliama, že se přes to tak důstojně přenesl.