Fontána

72%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 898 bodů
5.5
Věčný život, či věčnost duše, o tom je Fontána. Na tento film musíte být dobře naladěni a plně soustředěni, snad proto více než do mě, proplouval kolem mě. Důležité asi bude i to, že k těmto věcem jsem dosti skeptický a mystika jde tak nějak kolem mě, stejně jako šla Fontána. Věřím ale, že spoustě duchovněji založeným lidem se tento snímek bude hodně líbit, u mě jen za 55%. Je to pěkně natočené a Hugh Jackman hraje moc dobře.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Aronofsky tak trochu ujel a z pokusu o filozofii sklouzl k pseudobraku. Kouká se na to moc pěkně, protože vizuálně je to dokonalé, ale jinak není, o co bych měl stát. (Druhé zhlédnutí jen potvrzuje rozpor mezi úchvatným vizuálem a banální a těžkopádnou snahou o filosofii.) 3 a 1/2
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Příběh, který se skládá z mozaiky tří paralelních rovin stejného příběhu byl jeden z nejsledovanějších projektů posledních let. Film je autorským počinem Darrena Aronofskyho, který se nebránil ani srovnáním s klasikou 2001: Vesmírná Odysea od Stanleyho Kubricka a ač to může znít jakkoliv velkohubě Fontána si toto srovnání nejen zaslouží, ale dokonce se i ve kvalitách finálního snímku v lecčems vyrovná. Film je postavený na hrátkách s časoprostorem a velmi dobrou znalostí světových náboženství, které film prostupují od začátku do konce. Film má skvělé vizuální ztvárnění dělané bez pomocí počítačů, což je jako živá voda a velmi to fontáně prospívá. Zvláštní uznání si zaslouží skvělé kostýmy, výprava, hudba a brilantní herecké výkony obou hlavních představitelů. Darren Aronofsky jednoznačně prokázal svůj filmařský talent a pro alespoň trochu vstřícného a vnímavého diváka připravil velmi zajímavý divácký zážitek.
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Ach jo, na tento film jsem se strašně těšil, ale bohužel mě nijak moc nechytil. Nevím, snad jsem se na něj díval ve špatném rozpoložení, snad jsem ho špatně pochopil. Každopádně jsem se spíše nudil a hromada přenádherných záběrů a obrázků mi připadala trochu jako tělo bez duše. Aronofsky má zvláštní styl, Requiem za sen mě ještě oslovil díky vyobrazení kruté reality, ale Fontána mě nechala naprosto chladným. Snad se na mě nebudete tolik zlobit, při druhé projekci na mě třeba kouzlo snímku už dopadne.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
nie je to najlepsi film aronofskeho a ani nadcasove dokonale dielo, i ked sa darren snazi dat odpoved na zmysel zivota, toci o strachu zo smrti a tiez o sile lasky, co obcas posoby krcovito lebo susto ktore si uhryzol je az prilis velke. napriek tomu vsetkemu som mal pocas 80% filmu zimomriavky po celom tele a to nielen vdaka vizualnej genialite fontany, ale i vybornemu masellovmu soundtracku...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5
Přechválený a nadhodnocený film, který je daleko prostší než jak se tváří. Nenazvala bych ho ani filozofickým. Spíš mystickým. Především za vizuální stránku dávám 5 bodů. Fascinující obrazy a zvuky složitě odvyprávěného mýtu směřují nakonec k poměrně obyčejnému závěru. Mám pocit, že režisér Darren Aronofsky je velký excentrik se spirituálními sklony a dost možná, že svou fantazii "přikrmoval" nějakými psychotropními látkami. Herce jsem obdivovala. Brad Pitt, který byl původně vybrán do hlavní role, by se mi zas až tak nelíbil jako Hugh Jackman. I když ale mám dost vysoké vzdělání, nikdy jsem neuznávala tak zvané "umění pro umění", jak se tomu v dobách mého mládí říkalo. Když stojí taková podívaná milióny, měla by oslovit víc než jen hrstku podobně excentrických lidí.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Jedním slovem bych tento snímek nazval Dokonalost. Tenhle film mě maximálně dostal ještě dlouho po jeho shlédnutí sem byl mimo aspoň týden a neustále jsem o něm přemýšlel. Od první minuty virtuální, hudební, režisérská, scénáristická a herecká krása. Nemám co vytknout tenhle film se v mé TOP posouvá hodně vysoko a to i Darren Arofonovsky a také Hugh Jackman, který mě nikde moc neuchvátil, ale zde byl dokonalý a začnu si ho rozhodně více všímat. Málem bych zapoměl na krásnou a schopnou Rachel Weisz, která byla také úchvatná i s těmi kratšími vlasy.
kedl
kedl
6 380 bodů
8.5
Audio vizuální orgie. Jackaman a Weisz skvěle zahrané.
jirka26
6 288 bodů
8.5
Audiovizuální argasmus.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8.5
Musím si Fontánu ještě jednou pustit, protože jsem to pořádně nesledoval a některé věci mi unikaly.