Závrať

58%
Závrať
Závrať
Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru.



hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Tady bylo zaděláno na dost zajímavý snímek. Sakra, skoro celá první polovina mě přikovala k obrazovce. Hlavně při přecházení po tom provizorním mostě...Ovšem když se zjevil Anton tak šel všechen potenciál do kytek a nezachránily to ani závěrečné podařené titulky a informace, že je snímek inspirovaný "skutečnou" událostí...5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
5.5
Rozjezd je velmi dobrý, jak už bylo ostatně několikrát řečeno. Působivé prostředí, hluboké skalní strže, nápaditá práce s kamerou a především vzrůstající očekávání směrem ke klíčové druhé polovině. Bohužel, společně s první obětí jakoby se chytil do pasti i samotný scénář, nemůže se vyprostit z pevného sevření klišé a tuctovitosti, které je drtivé většině novodobých hororů zřejmě souzené. Kamera je čím dál více roztržitá, ve zběsilém střihu a navíc v úplné tmě se divák špatně orientuje a skutečné napětí odchází s příchodem vraždícího maniaka. Ten se sice pravda s ničím nepáře a v rekordním čase se snaží sejmout co nejvíce našich hrdinů, čímž ale nijak výrazně nepřispívá ke stovkám jiných vyvražďovaček, které jsou vesměs stejně stupidní a vyznačují se dvěma různými konci. Buďto se vrahem ukáže být zdánlivě kladná postava, nebo všecno končí nějakým velkolepým odrovnáním padoucha a velkým happy endem. Alespoň že zde se tvůrci něčeho takového vyvarovali, byť dle jejich mínění je člověk s podříznutým krkem schopen uběhnout ještě celý maraton:)) Nedadchlo, ale ani nijak nezklamalo..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Popravdě, podobnost s filmem Pach krve je zde hodně znát. Příběh je už tak okoukaný a ohraný že už ničím nepřekvapil. Mě však film zaujal a líbil se mi. Takový vyvražďovací a nenáročný filmek i tak trochu potěšil.

Dodatečné informace

Původní název:
Vertige (více)
  • Francie Závrať
  • Francie Vertige
  • Francie Ferrata
  • Francie Gerilim hatti
  • Francie High Lane
  • Francie High Lane - Schau nicht nach unten!
Země původu:
Francie
Tržby:
2,14 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění