Starci na chmelu

81%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Jitka
333 bodů
8.5
Po letech jsem opět zhlédla tento film, tentokrát už v restaurované verzi, čas mu neubral nic z jeho působivosti. Úžasné písně, úžasní herci, úžasná atmosféra. Škoda, že Ladislav Rychman točil později opravdu velmi špatné filmy.
paniks
319 bodů
10
Dodnes nezapomenutelný český muzikál. Vladimír Pucholt i Ivana Pavlová byli ve svých rolích vynikající. Příjemné a milé prostředí na chmelové brigádě, první lásky i nepřejícní spolužáci. Krásné filmové melodie i všechny písničky, dodnes se pravidelně hrají a my si je můžeme společně zpívat.
koudel
koudel
318 bodů
8.5
Byl jsem na premiéře v Praze v kině U hradeb - byla to premiéra i kina a mně bylo 12 - táta mě vzal místo maminky, která onemocněla. Nechtěli mě tam pustit, protože film byl od 15 let, ale nakonec si dali říci. Asi jsem tomu úplně nerozuměl, ale už tehdy se mi film líbil a líbí se mi pořád. Takových muzikálů u nás moc nevzniklo.
Lydie
Lydie
255 bodů
9
Starci na chmelu je klasika, která nestárne. Mají všechno, co má správný muzikál mít - dobré herce, skvělou atmosféru, ale hlavně nadčasové písničky. Určitě jej můžeme zařadit mezi nejlepší a nejslavnější české muzikály. V době vzniku obsahoval všechny typické rysy své doby, které už dnešním mladým lidem jsou hodně vzdálené.
pejtanek
pejtanek
156 bodů
8
Majstrštyk, staré ale kouzelné, silné a poctivé, krásná muzika a výmluvný morální apel, neuškodí se k tomu stále vracet.
Radeg
Radeg
90 bodů
10
Vždy jsem chtěl takovou lovestory zažít. Sny jsou krásné, buďme za ně rádi.
veronika-novotna
67 bodů
8.5
Žasnu na tím, jak už dlouho je tenhle film na světě a jak mě stále baví se na něj podívat. Jistě dělají hodně i písničky, které v mezičase zlidověly, ale je fajn si připomenout i atmosféru z brigády. I když dnes už podobné brigády děti nezažívají, rozpory s učiteli a vychovateli zůstávají stále podobné.
K.Monika
54 bodů
9
Tenhle film nikdy nezklame, ráda se něho čas od času podívám.
filip-novotny
19 bodů
7
Nechal jsem se přemluvit mojí mamkou a šel jsem na tento film. Už jsem jeho části zahlédl v minulosti v televizi, ale je fakt, že v kině je dojem výrazně lepší. Sám jsem podobně organizované brigády nezažil, protože to již dneska není takhle organizované. Je sice zajímavé vidět, jak to fungovalo dříve a některé písničky z filmu znám, ale jinak to na můj vkus bylo trochu nudné.