Snídaně u Tiffanyho

75%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Těží to hlavně ze skvělé Hepburnové a silného závěru. Nepochopil jsem, proč štáb nesehnal pro roli domovníka skutečného Japonce - asi nejslabší článek filmu je Rooneyho šíleně trapná postava. Jinak ale tato vkusnější verze Pretty Woman docela boduje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Audrey místy krásně přehrávající, Audrey krásně se usmívající a Audrey dokazující, jak jedna herečka může udělat celý film (a navíc ještě zamaskovávat nesympatického polorobota Kena v hl. mužské roli). P.s New York 60. let vypadá vážně jako to nejlepší místo k životu... 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Netypický film v režii Blakea Edwardse s úchvatnou Audrey Hepburn ve skvěle napsaném scénáři Trumana Capoteho. Co na to, že je to poplatné své době ve smyslu, že hlavní hrdinka nemohla být jako Pretty Woman - call girl, protože to Hollywood v té době ještě nekous.
  • Henry Mancini a jeho skvělá hudba!
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Film drží pohromadě díky megacharismatu Audrey Hepburn, která opět hraje tak, jak jí to pánbůh umožnil, a exceluje ve všech citových polohách, jaké scénář vyžaduje. Snímek celkově se mi nezdá svou romantickou zápletkou ani klasickým zpracováním nijak pamětihodný, ale zásluhou příjemného humoru, řady roztomilých postav (vzteklý spolubydlící jasně vede) a obdivuhodného lidského přesahu se na něj i po letech pořád krásně kouká. Prázdniny v Římě jsou ale bezkonkurenční :-)
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
6
Audrey je naprosto úžasná. Ale film už poněkud zastaral.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
8.5
Rok 1961 se neudržel v našem povědomí, jen protože byl poprvé do vesmíru vyslán člověk, ale taky kvůli Snídani u Tiffanyho. Další stará dobrá romantická komedie; s trochu záhadnými detaily, roztomilým kocourem a dokonalou Audrey Hepburn patří - podle mne právoplatně - mezi filmové ikony.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
9
Film je médium, které musí fungovat samo o sobě, neměly by mu předcházet přednášky, nemělo by být potřeba znát předlohu. Jenže někdy...myslím si, že kdyby mě už před mnoha lety neuhranula Capoteho kniha tak, že si dodnes pamatuji některé pasáže, nejspíš bych tu filmovou verzi kousal těžko. Díky tomu, že jsem Holly "chápal" už z knihy, mohl jsem se soustředit jen na rozdíly, mohl jsem porovnávat Axelrodovu vizi s tím, jak jsem ji nosil v hlavě já a víc si všímat hereckých výkonů. Tento luxus byl asi knižní předlohy neznalému divákovi odepřen. Hepburn se na Holly perfektně hodila a zahrála ji skvěle. S postavou Paula je to horší, protože v knize je to právě on, kdo o Holly vypráví. Přestože to měl být trochu studený a obyčejný chlap, trochu mi tam vývoj jeho postavy chyběl. Ale nijak tragicky, protože se tvůrci rozhodli zakončit film v rozporu se záměrem spisovatele. Tím nechali postavy "vyrůst a dozrát"...a z melancholického příběhu udělali skorokomedii. Tento "alternativní" konec mi nevadí, vlastně mi i udělal radost, protože smutných věcí je kolem až až. Jen je trochu naivní si myslet, že díky němu je Snídaně u Tiffanyho komedie. Pro mě je to i s tím happyendem drama o člověku, pro kterého být milován, znamenalo být vlastněn. A to by pro toulavou a hravou duši bylo strašlivější, než být uvězněn. Objektivně si tak vysoké hodnocení tento film nezaslouží, ale pro mě je postava Holly srdcovka.
Ricmont
Ricmont
815 bodů
10
Snídaně u Tiffanyho je úžasný příběh volnomyšlenkářské dívky a zásadového muže. Oba dva mají svůj pohled na život. Ona je snílek který sní o slávě a bohatství. On je muž který má svá pravidla. Kdy se ale setkání tak si navzájem začnou měnit své postoje. Je úžasné jak tento příběh i dnešní době vypadá úžasně a stejně jako tehdy.
mil78
384 bodů
8
Jedna z největších klasik americké kinematografie vyniká kromě ikonických výjevů Audrey H. také skvělým scénářem, kamerou a hudbou. Nestárnoucí podívaná ze zlatého fondu disponuje nevídanou inteligencí a vtipem bez laciného se podbízení publiku. Výborný film.
liska95
liska95
15 bodů
9.5
Jé. Tohle se mi vybaví, když se řekne klasika. Tohle je Klasika! Je to milé, krásné, roztomilé, vkusné, elegantní, ztřeštěné, ale ne debilní. A ten kocour je legenda.