Slunce, seno a pár facek

71%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
pitryx
pitryx
1 262 bodů
10
Druhý díl je stejné výborný jako první. Nevidím v tom nějaký velký rozdíl. Bavím se u něj stejně jako u jedničky, takže také není důvod jakkoli snižovat mé původní hodnocení. To bylo stejné jako nyní a asi vždy bude. Finální rvačka je prostě krásná ukázka lidské blbosti. Takže plný počet.
Punisher
Punisher
847 bodů
8.5
Za mě nejoblíbenější díl trilogie! Stejně jako v prvním díle je příjemná kulisa letní jihočeské vesnice. Blažena Škopková: Když on je tlustej! Škopková: Prej tlustej... Se podívej v televizi, jak jsou tam tlustý, a proč? Protože se maj!
  • nesmrtelné hlášky
  • ze života
  • prostě pořádná hlína!
petas.sl
234 bodů
7
česká klasika, ráda se k tomuto filmu vracím. Neurazí nenadchne, ale vždy pobaví. Při každém shlédnutí se ráda těším na venkov, na který se ráda vracím. Herecké výkony jsou bezva, hlavně paní Růžičková, která odešla ze světa bohužel brzy. Troška v roli režiséra tohoto filmu.
MiPro21
221 bodů
8
Dnes již klasika z prostředí českého venkova. I když se v televizi opakuje pořád dokola, tak se na ní dívat pořád dokola a dokola :) Herecké výkony jsou dokonalé na Oskara to není, ale na pobavení při špatné náladě to je :) Prostředí Jižných Čech je nádherné.
mamaja
170 bodů
10
Best of.
Gooner
Gooner
131 bodů
10
Tady není o čem. Nejlepší česká komedie EVER a o tom není další diskuze nutná. Snad nikde jinde nenajdete takové množství gagu,které za ty léta zlidověly. Nemluvně o skvělých hercích,které své role ani nemuseli hrát,oni je prostě žili. Miluji celou trilogii.
Petralee
61 bodů
8.5
Klasická zápletka. A velmi dobře zpracovaná. Patří mezi Troškovy nejlepší komedie. Herecké výkony jsou skvělé a to všech herců i neherců. Mnoho hlášek se používá dodnes a člověk už někdy ani neví, že pocházejí z tohoto filmu. Vždy zvedne náladu. A dýchne na mě léto.
zdenek-vrba
58 bodů
10
Toto byla jednoznačně komedie století. Paradoxně porušila pravidlo, kdy druhý díl je slabší než první. Tento díl se jednoznačně Troškovi povedl totálně nejlépe, škoda přeškoda, že se už nenatočil díl čtvrtý Slunce seno a Ufoni. Možná by to šlo i bez některých již zesnulých hlavních hrdinů natočit i dnes. A byly použity i poměrně atraktivní metody střihu, např farář Otík nám šikovně v lese mizí a objevuje se. No ale nepřekonatelná je úvodní scéna s veselou autonehodou faráře Otíka a scény typu anděl / realita dnešní moderní ženy. Hlášky typu, "celý zlatý, škoda, že na to nevidím" či dám jim přečíst Rómea a Jůlii "To je na ni moc tlustý, ta nás roztrhne už v prvním dějství" jsou věčné.
jitkana
jitkana
47 bodů
10
Troška opět nezklamal, suprová letní komedie, která pokaždé zvedne náladu a neokouká se. Poslední část, kdy se organizuje veselka je sice trochu přehnaná, hlavně závěrečná scéna, kdy se každý fackuje s každým, je už trochu moc. Stejně tak úvodní scéna, kdy se na cestě potká Blažena s Milunou by se dala udělat bez výbuchý a samopalu... nadsázka je nadsázka.
Froněk
13 bodů
10
Film oslovuje diváka v každé době-znak dobrého umění! 100%