Ruka na kolébce

63%
Ruka na kolébce
Plakát traileru

Manželé Claire a Michael Bartelovi čekají druhý přírůstek do rodiny. Při lékařské prohlídce je Claire vystavena nepříjemnému obtěžování ošetřujícího gynekologa. Celou věc ohlásí, v následku čehož doktor Mott spáchá sebevraždu. Manželka doktora Motta, shodou okolností také těhotná, když se tuto informaci dozví, potratí. Rozhodne se pomstít. Pod cizím jménem přijme práci chůvy u Bartelových. Postupně si získá náklonnost obou dětí, podaří se jí zbavit prostoduchého černocha Solomona, pracujícího u Bartelových, stejně tak úspěšně zinscenuje "náhodou" smrt rodinné přítelkyně, která začala tušit podivný původ starostlivé chůvy. Claire se hroutí rodinný život, podezírá manžela z nevěry, ona sama jen o vlásek unikne smrti, ale už tuší, kdo je původcem rozpadu její rodiny. Odhodlá se bít o své děti a muže...




xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Průměrná podívaná bez nápadů a pořádné atmosféry, která neurazí, ale ani nezaujme. 50% je přesně hodnocení pro tenhle film. A 50% je hodnocení, které úplně nesnáším.. .hodnocení pro nijaký film, na který se ale přímo nedá nadávat.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Příběh mladé ženy, která přijme chůvu pro své dítě je docela obyčejný námět pro cokoli, jenže tentokrát je chůvou psychopatka, která svou zaměstnavatelku viní ze sebevraždy svého manžela. Roztáčí se kolotoč nebezpečných situací a napětí mezi dvěma silnými ženskými charaktery. Film režíroval zkušený řemeslník Curtis Hanson, který byl opravdu dobrý filmař a tento film patří k jeho lepším titulům. Mimochodem kritika tento film dost neprávem sestřelila.

Dodatečné informace

Původní název:
The Hand That Rocks the Cradle (více)
  • USA Ruka na kolébce
  • USA The Hand That Rocks the Cradle
Premiéra v ČR:
21. 5. 1993
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
11,7 mil. USD
Tržby:
88,04 mil. USD (celosvětově)