Poslední akční hrdina

66%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 898 bodů
4
Za mě nejhorší Arnieho film, ke kterému se nechci vracet a chtělo se mi.. inu rodinný film se svalovcem, kterého má celá planeta zažitého, jako nesmrtelného akčního hrdinu s neomezeným zásobníkem, krutým pohledem, obrovskými svaly a trefným břitkým humorem.. no tohle prostě nemůže fungovat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
8
Zábavná jízda plná hlášek, sebeironie a výborného parodického humoru. Od McTiernana bych to rozhodně nečekal. Arnoldova nejlepší komediální role.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hlavně první půlka fakt baví (ve filmovém světě), pak už to začne být výrazně horší, ale pořád je to snesitelná komedie, kde Arnie hraje to, co od něj každý chce. Navíc pro něj není problém vystřelit si sám se zebe. 6/10
Fingon
16 886 bodů
8
"Chlapec posedlý filmem"? Co mi to jen připomíná... Poslední akční hrdina patří do stejné sorty filmů jako Trhák pana Bofingera, i když trochu jiným způsobem. Střílí si sám ze sebe, z hollywoodských filmů a jejich zaběhlých stereotypů, kromě toho odkazuje i na filmy umělecké (a teď nemám na mysli Amadea, ale Sedmou pečeť). Ano, díky tomuto filmu jsem se už někdy ve třinácti dozvěděl, že existuje nějaká Sedmá pečeť...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Tohle se vůbec nepovedlo a vina není úplně na straně tvůrců. Filmaři původně natáčeli akční komedii a pak dostali nakázáno, aby natočili spíš výrazně akční film. Výsledek je kočkopes, který jako akční film nefunguje a jako komedie tak na půl. Některé hlášky jsou však bezvadné.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Povedená komedie s Arnoldem. Vtipné a zábavné.
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
8
Nedoceněného dílo jednoho vynikajícího scénáristy. Tam kde postavy jen zábavně předvádí akci, tam Black dodává nezapomenutelné scény a naprosto perfektní hlášky, které mají i několik vrstev (viz hláška "Prý jsi zabil Mozarta" o jejíž genialitě bych se musel dlouze rozepsat). Možná by to sneslo ještě větší odvázání, sem tam porušit strukturu a zkrátka jít víc ještě mimo. Jako reakce na klišé a parodie žánru to však obstojí mimořádně.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
mctiernana ako režiséra mám dosť rád, ale toto sa mu akosi vymklo z pod kontroly. výsledok je nemastný a neslaný hybrid medzi komédiou a akčným filmom:-(
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Ne příliš povedená parodie na akční filmy, ale pár vtipných zápichů by se našlo a i akce byla povedená a někdy i dost drsná a Arnold si to asi užil.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Poměrně dost vtipná hloupost :) Anthony Quinn je pan herec.