M*A*S*H

85%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
8
Spolu se seriálem Přátelé základní kámen mého televizního dětství/dospívání. Tihle herci v čele s Alanem Aldou dodávali rytmus mým dnů, MASH byl mým druhým večerníčkem. Na jednu stranu vtipné, svěží, dojemné a snesitelně výchovné. Na druhou stranu nastavované, dřenění několika oblíbených zápletek až do mrtva (třeba Radar přišel o panictví minimálně třikrát). Taky tvůrcům nemůžu zapomenout, že jsem si kvůli nim nebyla schopna zapamatovat skutečné trvání války v Koreji (vždyť přece trvala asi 15 let, ne?). Něco mezi *** a ****, zatracená nostalgie to táhne vzhůru.
farb
farb
2 064 bodů
10
Už jsem to viděl snad tisíckrát.... A pořád mě to baví!
Jonák
Jonák
1 665 bodů
7
Velmi povedený, dnes vlastně až legendární seriál, který mě nikdy pořádně neoslovil, každopádně si na něm cením mnoha aspektů. Herecké obsazení mi přišlo skvělé, vše působí krásně autenticky. Nejsem úplně fanoušek filmů/seriálů z vojenského apod. prostředí, takže hlavně pro to mě to tolik neoslovilo, jak jsem psal. Ještě škoda, že tento seriál byl (a myslím, že stále i po x letech je) neustále reprízovaný v televizi, v ranních hodinách si pamatuji, že běžel jako smyčka neustále.
lukasopicasso
lukasopicasso
890 bodů
10
M*A*S*H je kultovní podívaná plná vynikajících charakterů a výborných hlášek, které tvůrci sypou z rukávu jak na běžícím páse. Srdcovka, kterou sleduji už od útlého věku, a jejíž výjimečnost nemá smysl popisovat dalšími slovy. Společně s Přáteli jediný seriál, který si svou vysokou a prvotřídní kvalitu drží po celou dobu svého tak dlouhého působení. Tyto dva televizní poklady musí milovat prostě každý... Neodmyslitelná část mého života, u jejíž poslední epizody ukápla nejedna slzička. 10/10
l0g0s
l0g0s
801 bodů
10
Srdcovka, kterou bych mohl sledovat stále dokola.
Cirilla
Cirilla
22 bodů
10
Nádherná klenot, který byl v původním znění potopen umělím smíchem, který sitcom obsahuje. Naprostá výborná práce českého dabingu. Na seriálu si nejvíce vážím toho, že i když jsou chirurgové "vtipálci", tak nezapomínají na hrůzu války, pro kterou je pár epizod věnované.
Max 123
Max 123
6 bodů
9
Skvële i po tak dlouhé době
  • humor výkony všech herců a hlavně skvělý cz dabing