Dárce

66%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Petka88
Petka88
223 bodů
7.5
Zajímavý příběh, sympatické osazenstvo, film nejspíš nadchne více dámy, ale třeba si přijdou i pánové na své.
louluk
138 bodů
Vzhledem k mé obrovské knižní závislosti je až s podivem, že knižní předlohu jsem nečetl. Bohužel vychází tolik knížek, že ne všechny se ke mě dostanou. Proto jsem se pustil rovnou do filmu. Upřímně mě ničím příliš nezaujal. Samotné téma sice je zajímavé, ale mohlo být daleko lépe zpracováno. Černobílé sekvence mi spíše překážejí a herecké výkony nejsou nijak nadprůměrné.
campinoo
120 bodů
6.5
opět blízká budoucnost, začátek mi připomněl Divergenci.. námět si ale podle mě zasloužil hlubší zpracování, takhle to šlo dost po povrchu.. škoda
mia.s
91 bodů
5.5
Na tento film jsem šla především kvůli Jeffu Bridgesovi mám ho jako herce velmi ráda. Nápad velmi zajímavý, ale nedotažený. Postrádalo to hloubku a místy i logiku. Navíc další otevřený konec, aby se mohla točit dvojka....
retos
90 bodů
5
V poslední době se roztrhl pytel s tématicky podobně zaměřenými filmy ukazujícími alternativní dystopickou budoucí do určité míry tyranskou společnost, která vykořisťuje své občany. Cílí na mladší publikum (i když se vždy ve vedlejších rolí objeví starší herecká hvězda - zde Jefff Bridges a Meryl Streep) tím, že hlavní postavy představují dospívající jedince, kteří právě vstupují do světa starších, přičemž odhalí a posléze zničí temnou stránku společnosti. Všechny tyto snímky jsou natočeny na základě knižní předlohy. Problém Dárce ale tkví ve faktu, že ačkoliv kniha je už přes dvacet let stará, její filmové zpracování přišlo až nyní, kdy je divák seznámen již s ostatními podobnými díly (Hunger games atd.). Díky tomu vyznívá jako nudný a nesmyslný paskvil. První hodina filmu téměř postrádá výraznější dějovou linii. Je složena pouze ze střihové kolekce kýčovitých videí. Ty ukazují nejprve radosti a krásu našeho současného světa a poté jeho krutosti (kdo by to byl řekl?!). Poslední část snímku už předvádí určitý náznak akce, ale ta je zastíněna nereálným putováním hlavního hrdiny společně s miminem, které zvládne bez jakéhokoliv přísunu výživy přežít nespočet dní v horku či obrovském mrazu. Prostě ztráta času.
Silvuš
68 bodů
7
Moc se mi to nelíbilo a už musím s tim časem šetřit pro jiný teda.
Mahina
Mahina
20 bodů
8
Na tento film se vždycky ráda podívám. Moc se mi líbí barevné scény. Radost, láska, smutek, strach, odvaha, síla, bolest, ztráta... Emočně na mě tyto scény vždy fungují.