Dárce

66%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Rapaport
Rapaport
1 016 bodů
7
Zajímavý, originální sci-fi film, který rozhodně nenudí. Další možná vize distopické společnosti,která se tváří jako utopická a jedna černá (tady barevná) ovce, která chce něco víc. Celkem se na film dá podívat a nenudí.
Snekac
Snekac
691 bodů
4
Přehnaná očekávání jsem neměl a první polovina filmu byla naprosto v pohodě. Ovšem druhá půlka a zejména závěrečné putování mi absolutně zkazilo dojem z celého filmu. Takto neuvěřitelný konec jsem opravdu dlouho nezažil, takže za mě škoda času, do kina na to nechoďte...
evana
evana
685 bodů
7.5
Další teenage sci-fi, která v sobě skrývá hodně pravdy, námětů k zamyšlení a trochu konspirace. To je pro mě asi největší plus. Oddělení příběhu na černobílou a barevnou část je dobrý nápad. Herecké výkony spíše průměrné. Konec filmu nabízí samozřejmě pokračování.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
7.5
Film byl pro mne po úvodních komentářích poněkud zklamáním :o( čekal jsem bohužel něco více, ale i tak nezapře film dávku futurilistické originality a budoucího světa dokonalosti odprostěného od veškerých emocí a jakýchkoliv pocitů. Film je již podle úvodního plakátu určen spíše pro teenegery, ale i tak v něm lze najít řadu myšlenek k zamyšlení. Velmi zdařilá je i hra s černobílým viděním světa. Úvod filmu jde ve šlépějích nedávné Divergence a lze jen odhadovat, kdo koho inspiroval.
kurcova-simona
kurcova-simona
419 bodů
7.5
Libi se mi myslenka, ze cernobily zivot - zivot ve stinu - nema smysl. Ze potrebujeme barvy - svobodu se rozhodnout - a i kdyz se rozhodneme spatne, zaslouzime si druhou sanci rozhodnout se jinak a lepe. Ze dobro neni mozne bez zla a laska bez bolesti, protoze bychom si je jinak ani neuvedomovali a nedokazali si jich vazit. Neni to nic noveho ani objevneho, ale tohle pojeti me vtahlo a bavilo (ocenuju napad s prechodem od cernobileho k barevnemu a celkovou vypravu filmu), snad i diky starym dobrym hereckym hvezdam a snazivym novackum.
Alienka2014
Alienka2014
364 bodů
6
Chvíli jsem váhala, zda dát filmu 55% nebo 60%...nakonec dávám 60, ale jen proto, že ve filmu hrál Jeff Bridges, který celé té slátanině dodal aspoň špetku zajímavosti. Ale i tak, jeden dobrý herec to prostě neměl šanci zachránit. A tak je další sci-fy slátanina na světě. Ach jo.
  • jednou to skončilo ;)
  • příběh, který tu už několikrát byl a pokaždé lépe zpracovaný
  • celkově stály herecké výkony za starou bačkoru
  • rádoby komplikovaný příběh, který je ale v podstatě o ničem
Váleček
360 bodů
6.5
Přijde mi, že skoro všechno okopírovali z filmu Equillibrium. Nápad, zápletku, atmosféru... všechno.
TerkaCZ
TerkaCZ
354 bodů
7
Moc zajímavý a pěkný film s celkem originálním tématem. Líbila se mi práce s barvami. Je to k zamyšlení. Chystám se na knížku a nedovedu si Jonase představit jako dvanáctiletého.
dana-hrozkova
318 bodů
6.5
zajímavě, civilněji natočené sci-fi, které se obejde bez akčních scén. Dávkování informací se děje postupně a nenásilně, na 90min tak akorát. Pro mě docela příjemný filmík.
  • atmosféra
  • herci
  • málo informací o světě
bonduelka
bonduelka
252 bodů
6
dobré herecké obsazení ale film bez děje a konec divný