Skrýš

64%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Řádně děsivý ďábelský horor.. toto téma nemám moc rád, protože neznámého se bojím více, než třeba vraždícího maniaka a tak jsem si tento film v řádném napětí užil. Moje oblíbenkyně Julianne Moore je pro tyto role skvělou volbou a zahrála skvěle. 75%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
5
Příběh začíná docela dobře, ale každou další minutou najednou skomírá a začíná se dosti táhnout. Julianne Moore si se svou rolí forenzní psychiatričky Dr. Cary Jessupové poradila dobře a dá se říci že i přesvědčivě. Jenomže to není nic platné, když se začíná stávat předností stále větší nudící klišé. Chtělo by to zkrátka nůžky a to zvlášť v druhé polovině filmu. Tam se to shazuje nejvíce. Jinak je scénář napsán vcelku zajímavě a tak je škoda takovéhoto zpracování.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Nehorázná sračka, která nemít v titulkách Julianne Moore a JR Meyerse, tak se topí v černé barvě...3/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Celkově povedený horor. Trocha dobrého napětí a zvláštní příběh dělá z tohoto filmu parádní podívanou.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
4
Já prostě nesnesu tu dementní schematičnost náhod, útoků na blízké kolem hlavní hrdinky, přesunů na vzdálenost 50 mil za 3 minuty, konvertování obrázků do 3D a pak na zvukovou stopu, ran do hlavy o skálu (protože to přece musí být skála, že?), po kterém se nikomu nic nestane. I na thriller tohohle typu je tu těch typicky gulášoidních wtf momentů až moc. Škoda Julianne, která roli pojímá tak svědomitě a má zjevně pocit, že hraje v minimálně o třídu lepším filmu. A celé vyznění? No tak, s tím neuspěli ani nedávno bratři Hughesovi za mnohem výpravnější rozpočet.
Pas
Pas
6 225 bodů
3
Těžce podprůměrný thriller, který má do hororu na míle daleko. Přitom snaha se tvůrcům rozhodně upřít nedá. Jenže jenom diváka vtáhnou do příběhu, okamžitě přijde nějaké nové odhalení, které v lepším případě nedává smysl, v tom horším je vyloženě směšné. A čím víc se film blíží ke konci, tím je to horší. Kdybych měl hodnotit jenom posledních 20 minut, dal bych nekompromisní odpad. Film se totiž v závěru promění v naprosto stupidní záležitost, kterou je docela těžké dokoukat. Když si k tomu přičtete přehrávajícího Jonathana Rhys Meyerse a pořád dokola se opakující hudbu, žádný zázrak Vám z toho nevyjde. Snaha se sice cení, ale pokud si tvůrci sami hází klacky pod nohy, není to nic platné...
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Dobře se na to dívá, film má nápaditý a originální příběh. Napětí graduje a postupné doplňování nových informací je přesně to, jak to má fungovat. Proč teda 3*? Vůbec jsem se nebál, žánr horor bych tím pádem uplně vyřadil. Je to spíš krimi než horor. Konec byl zvláštní. Neposadilo mě to na prdel, ale fakt, jsem to nečekal. Každopádně palec nahoru za povedej úplnej konec, protože zasranejch happy endů už je dost!!!! 60%
evismaior
evismaior
4 254 bodů
5.5
Hlavní roli psychiatričky hraje Julianne Moore a ona je prostě skvělá (ten začátek, kdy na základě jejího posudku je vrahovi odmítnuta milost a ona se pak z toho vzpamatovává - skvělé!) a i ta zápletka, kdy se zdálo, že její pacient v sobě kromě vlastní osoby ještě akumuluje osobnosti dalších zemřelých lidí, byla zajímavá, jenže já pak čekala něco magického ohledně převtělování, třeba i pomoci s vyřešením zločinů, kterých byli tito lidé oběťmi, ovšem děj se místo toho překlopil do jakéhosi okultního příběhu, objevila se postava Báby, která tam pořád mlela něco o víře (jakože každý kdo ztratil víru, tak ho pozře chlápek, co vypadá jako J. R. Meyers?), úplný konec pak byl zcela předvídatelný (a na facku) a obecně druhá polovina filmu mě už tak nebavila.