Galimatyáš

67%
Galimatyáš
Plakát traileru
Nejprve vybouchla mina v marocké poušti. Pak se mu po letech strefila do hlavy zbloudilá střela…Bazil prostě nemá na zbraně štěstí. Ta první zkušenost z něj udělala sirotka, druhá ho drží na pokraji náhlé a rychlé smrti. Tenhle optimistický snílek se však nedá ničím zastrašit a společně se svým „jedinečným“ týmem zoufalců se rozhodne pomstít celému zbrojnímu průmyslu.



cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Tolik originality ve všednosti, humoru v tragédii, krásy v ošklivosti a mizérii jsem neviděl v takové míře zatím nikde jinde. Jean-Pierre Jeunet mě nepřestává mile překvapovat a nízká hodnocení jiných přecházím s úsměven na tváři a říkám si, že dotyční nevidí o co přicházejí. Moc se těším na režisérův další počin, jeho filmy jsou jak nová krev do žil.
Hare77
Hare77
2 051 bodů
6.5
Jean-Pierre Jeunet už natočil lepší filmy. Tenhle je jakoby trochu vymyšlený. Delikatesy jsou skvělé, vynikající Amélie z Montmartru, ale Galimatyáš těchto kvalit, i když v podobné stylu nedosahuje. Nejblíže je to Delikatesám, co se týká výtvarné stránky. Opravdovým propadákem, alespoň pro mne je potom Vetřelec 4: Vzkříšení, ale to sem nepatří, i když to režíroval.
sek
427 bodů
4
Málokterý film vystihuje název tak přesně jako právě Galimatyáš. Je v něm totiž naprosto všechno, jen to nějak celé nepasuje dohromady. Nejdřív nadchne velkorysost výpravy, vizuální obžerství a kadence nápadů režiséra Jeana-Pierra Jeuneta, potom zaujme Amélií evidentně inspirovaná, naivisticky laděná vyprávěnka o podrazu Dannyho a jeho parťáků, ale pak znudí politická agitka, která chce svět spasit pomocí otravných klišé. Bojím se, že v Galimatyáši bylo dovoleno prostě vše. Nejen fórky a legrácky, ale i poulení očí tu má přednost před příběhem a přímým tahem na branku. Snímek se tak rozpadá do sledu více či méně milých epizod, které dohromady chutnají jako onen pověstný dort Pejska a Kočičky

Dodatečné informace

Původní název:
Galimatyáš (více)
  • Francie Galimatyáš
  • Francie Micmacs à tire-larigot
Premiéra v ČR:
3. 12. 2009
Distributor:
HCE
Země původu:
Francie
Rozpočet:
33 mil. USD
Tržby:
14 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch