Božský Ricky?

Božský Ricky?
bozsky-ricky-1
Gervais uvedl na svém blogu, že ztvární roli “nejvyššího” v připravovaném seriálu. Kdo alespoň trochu Gervaise zná, vytuší, že inspirace Biblí bude nejspíš dost volná. Však také Afterlife, jak se seriál jmenuje, nepočítá s Bohem s bílým plnovousem a pronikavým pohledem, který ví, co jste dělali minulé léto. Místo toho nám tvůrci naservírují arogantního pána nebes s pořádnou dávkou jedovatého vtipu – podobnost s Gervaisem opravdu není náhodná, sám o své roli řekl, že jeho Bůh si nejvíc užívá “vítání ateistů u nebeských bran se samolibým úsměvem na tváři,” a dodává, že chtěli spolu s producentem Phillipem Dexterem vytvořit seriál, který bude “vtipný, zábavný a odlišný.“
Afterlife si už stihl od médií vysloužit nálepku “ateistická komedie” kterou Gervais vyvrací jednoduchým argumentem: “V tomhle seriálu nebe existovat musí. Stejně tak Bůh. Jak to pak může být ateistická komedie?”
Fanoušky potěší, že se brzy objeví v sitcomu BBC po boku Warwicka Davise (profesor Kratiknot z Harryho Pottera), který zde hraje misantropického šéfa talentové agentury pro trpasličí lidi. Seriál se bude jmenovat Life ’s Too Short.

Související osoby