Agentka 007 z bondovky Není čas zemřít prozradila, zda bude novým Bondem

Agentka 007 z bondovky Není čas zemřít prozradila, zda bude novým Bondem
Lashana Lynch | Forum Film
„Myslíte si, že to lidé opravdu chtějí? Že jsou na to připravení? Měla jsem smlouvu jen na jeden film. Ten jsem natočila a o žádném dalším opravdu nic nevím. Nikdo se se mnou o tom nebavil. Takže je to v rukou těch, kteří se o sérii starají,“ poskytla Lynch nadstandardně upřímnou odpověď pro Entertainment Tonight.
Není čas zemřít
Lynch Lashana a Daniel Craig v 25. bondovce Není čas zemřít | MGM
Návrat Lynch jako Nomi dává smysl z toho důvodu, že postava už má za sebou vcelku úspěšné představení. Šestatřicetiletá londýnská rodačka si je však zřejmě dobře vědoma i hlasité nesouhlasné menšiny fanoušků, jež se cítila dotčena už jen tím, že ikonické kódové označení 007 připadlo někomu jinému než Bondovi. Natočení bondovky bez Bonda by proto byl asi přece jen příliš odvážný krok.
Zajímavý je však i fakt, že zástupci produkční filmy Eon, která bondovky připravuje, nabídli Lynch jen jednorázovou spolupráci. Z toho plyne, že (minimálně před oněmi několika lety) měli v plánu po pětadvacáté bondovce Není čas zemřít udělat tlustou čáru a do budoucna začít nejen s dalším představitelem Bonda, ale nejspíš i celou plejádou vedlejších charakterů.
dalsi-mise-jamese-bonda-se-letos-definitivne-nedockame
Není čas zemřít | Metro-Goldwyn-Mayer
Hlavouny společnosti Eon, tedy nevlastní sourozence Michael G. Wilson a Barbara Broccoli, čeká s přípravou další bondovky velmi obtížný úkol. Jak ukázalo už angažování Lynch jako agentky 007, fanouškovská obec je velmi konzervativní a hrozí se každé inovace; zároveň však není možné nadále vytvářet kasovně úspěšnou sérii s myšlenkovým základem ze 60. let.
V případě nadpoloviční většiny z Craigovy pětice filmů se úspěšně podařilo do zkostnatělé série vnést dostatek lákavých nápadů, nyní však očekávání budou ještě větší – a to včetně zodpovězení snad nejpalčivější otázky: Jak navázat na v posledním filmu zcela definitivně uzavřený vývoj postavy Jamese Bonda? V tuto chvíli se každopádně zdá, že se tohle hledání odpovědí bude muset obejít bez agentky Nomi.
Než budeme vědět víc, můžete se podívat aspoň na náš žebříček nejlepších akčních filmů.
Zdroje: Entertainment Tonight, ScreenRant