Na co zemřela Suzanne Somers z Kroku za krokem? Podle nejnovějších informací na rakovinu prsu

Na co zemřela Suzanne Somers z Kroku za krokem? Podle nejnovějších informací na rakovinu prsu
Suzanne Somers | Kevork Djansezian / Getty Images
Suzanne Somers dvě dekády bojovala s velmi agresivní formou rakoviny prsu. Poprvé byla diagnostikována po padesátce, ovšem už ve třiceti prodělala rakovinu kůže. Podle zpráv CBS měla nádorové onemocnění celkem třikrát, jak sama prohlásila. Letos v létě se pak na Instagramu svěřila, že se rakovina prsu vrátila.
Suzanne Somers
Suzanne Somers

Herečka, Účinkující

Podle Suzannina manžela Alana Hamela se její zdravotní stav zhoršil během druhého říjnového víkendu, kdy mu začalo docházet, co to znamená. „V neděli ráno se u nás shromáždila celá rodina. Abych pravdu řekl, vždy jsem si myslel, že umřu jako první, protože jsem o deset let starší,“ svěřil se Alan Hamel v rozhovoru pro Today. „Nakonec jsem rád, protože kdyby se to stalo naopak, zůstala by tady sama. A teď vidím, jak je to strašně těžké,“ dodal.
Suzanne Somers se narodila 16. října 1946 v San Brunu v Kalifornii. Měla komplikované dětství – trpěla dyslexií a její otec byl alkoholik. Na střední škole se zapsala do hudebního a hereckého kroužku a poté dostala stipendium na vysoké škole, kterou však kvůli nečekanému těhotenství nedokončila. S manželem Brucem Somersem, dětským psychologem, se však rozvedla už po dvou letech.
Suzanne Somers
Suzanne Somers | Getty Images
V roce 1977 se jako čerstvá třicátnice provdala za producenta a televizního moderátora Alana Hamela, s nímž vydržela až do své smrti. A dostala roli esenciálně tupé blondýny v seriálu Three´s Company o skupince bláznivých spolubydlících po boku tehdy populárního komika Johna Rittera, jenž byl za toto dílo dokonce dvakrát nominovaný na Zlatý glóbus. V seriálu, jenž se držel mezi třemi nejsledovanějšími pořady daného období, vydržela pouze čtyři sezóny z osmi, než ji vyhodili, protože si řekla o stejný honorář jako její kolega. Dostala se tím na černou listinu jako ‚problémová herečka“ a několik let nezavadila ve filmovém a televizním byznysu o slušnou práci.
V roce 1991, když jí bylo 45 let, dostala svou nejznámější roli – ovdovělou kadeřnici a mámu šesti (později sedmi) dětí Carol Foster v sitcomu Krok za krokem. Zde se ocitla po boku herce Patricka Duffyho coby rozvedeného stavitele Franka Lamberta. Sedm sezón mělo vynikající sledovanost, a to přesto, že seriál v sobě obsahoval zvláštní moralistickou výchovnost a silně maloměšťácké vidění světa, v němž se každá jinakost a vybočení z průměru trestá a utíná hned v zárodku. Pro mnohé však bylo překvapivé vidět Duffyho v komediální roli, protože lidé jej měli zafixovaného z dramatického Dallasu, a obecně bylo překvapivé, jak silně emancipované tu jsou ženské postavy.
Suzanne Sommers hrála i romantičtější a vážnější role v televizních dramatech jako Bohatí muži, svobodné ženy (1990), Keeping Secrets (1991), Reportérka (1992), Kolik váží duše (1996), Zamilovaný Amor (1997) nebo Těžké časy (1998), což byly obvykle všechno sladkobolné kýče. Z filmového světa se vytratila po roce 2000.
zdroje: TV Insider, Variety, CBS, The Hollywood Reporter, Kinobox

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.