Johnny Depp se kvůli fanouškovi znovu převlékl za Jacka Sparrowa

Johnny Depp se kvůli fanouškovi znovu převlékl za Jacka Sparrowa
Johnny Depp | Walt Disney Studios
Poslední dobou sice Johnny Depp nemá v Hollywoodu stejnou pozici jako před pěti nebo deseti lety, ale v srdcích mnoha fanoušků a fanynek zůstává. Především jako prostořeký kapitán Jack Sparrow v sérii Piráti z Karibiku, jejíž první díl vznikl na motivy disneyovské atrakce a stal se překvapivým hitem, trefil slavný herec jackpot. Úlohu si zopakoval ve čtyřech pokračováních a mluvilo se o dalších příspěvcích, než Deppovým renomé otřásla veřejná obvinění jeho bývalé partnerky Amber Heard. Ta jej nařkla z domácího násilí, a ačkoli letošní soud rozhodl ve prospěch herce, velká studia dávala od Deppa ruce pryč.
Přišel o úlohu Grindelwalda v kouzelnické sérii Fantastická zvířata a Piráti rázem uhnuli k ženskému spin-offu s Margot Robbie. Ani toho se zřejmě nedočkáme, Robbie minulý měsíc pro Vanity Fair řekla, že studio ztratilo o odlišně pojatý ženský příběh zájem. Optimismem hýří pouze producent Jerry Bruckheimer, jenž webu Collider prozradil, že se stále pracuje na dvou scénářích. Nenaznačil však, zda alespoň jeden počítá s návratem Jacka Sparrowa, jenž se naposledy objevil roku 2017 v Salazarově pomstě.
Johnny Depp ale na Sparrowa nezanevřel a opět prokázal, že mu jeho fanoušci nejsou lhostejní. V krátkém „make-a-wish“ videu herec potěšil jedenáctiletého Koriho, jenž provozuje YouTube kanál s názvem Kraken The Box. Kori se zotavuje po několika operacích srdce a zbožňuje Piráty z Karibiku i postavu Jacka Sparrowa. Depp Korimu vzkázal, že věcem jako YouTube sice nerozumí, ale bude mu ctí sledovat chlapcův kanál. „Přeji ti mnoho štěstí. Jsem tvůj fanda číslo jedna, kapitáne Kori,“ zakončil Depp svůj povzbudivý proslov.
Johnny Depp
Kori založil Kraken The Box na konci listopadu a k dnešnímu dni už posbíral přes 200 tisíc sledujících. Velkou zásluhu má na tom právě Depp, jenž s chlapcem následně absolvoval také osobní videohovor. Herec známý z filmů jako Ed Wood, Ospalá díra nebo Kokain už v minulosti opakovaně navštěvoval dětské nemocnice. Lze rovněž zvážit, zda ze strany herce nešlo spíš o marketingový tah, ale Koriho radost byla zjevně opravdová.

Kinolog: Atentát na Kennedyho už skoro rozluštili. Slavný filmař se vrátil na místo činu

Málokterý zločin v dějinách láká tolik pozornosti jako atentát na prezidenta JFK, jenž se odehrál 22. listopadu 1963. Režisér Oliver Stone o tom již v roce 1991 natočil hraný film. Od té doby přibylo mnoho nových informací…