Podívejte se, co všechno si pro nás připravili tvůrci Stranger Things. S Netflixem mají ještě velké plány

Podívejte se, co všechno si pro nás připravili tvůrci Stranger Things. S Netflixem mají ještě velké plány
Stranger Things (2016) | Netflix

Stranger Things (5. sezóna)

Čím jiným začít než nejslavnějším dílem bratrů Matta a Rosse Dufferových. Teprve před pár dny se na Netflixu objevily dvě finální epizody čtvrté série, už nyní je ale jasné a potvrzené, že jsme ještě nešli do cíle. Ve výrobě je již další série, která by měla přinést opět osm nebo devět epizod. Jaká bude jejich stopáž, se můžeme jen dohadovat. A kdy se páté sezóny dočkáme? Podle nejnovějších informací by měla na Netflix dorazit někdy v průběhu roku 2024. Příběh bude pokračovat přesně tam, kde skončil. Navážeme u dějové linky Eleven a jejího souboje s Jedničkou aka Vecnou.

Trailer: Stranger Things, čtvrtá řada

Stranger Things

Live-Action Stranger Things spin-off

O tomto díle toho zatím moc nevíme. Objednal si ho Netflix a pracovat na něm budou opět studia 21 Laps Entertainment (Free Guy, Projekt Adam, Love and Monsters). The Duffer Brothers, kteří budou na projektu taktéž pracovat, se v minulosti nechali slyšet, že jestli vznikne nějaký spin-off, budou tam vystupovat zcela odlišné postavy. Dřive se totiž spekulovalo o tom, že by se měla dočkat svého spin-offu Eleven, což však tvůrci zcela zavrhli.

Stranger Things jako divadelní představení

Netflix má se Stranger Things opravdu velké plány a očividně se ze svého trháku snaží vytřískat maximum. Jeho dalším přáním je přesunout příběh na jeviště mezi živé obecenstvo. Zatím není známo, o čem by divadelní hra měla být, nicméně je jisté, že chtějí s touto hrou cestovat celým světem. Pracovat by na ní měla britská divadelní producentka Sonia Friedman, dále pak Stephen Daldry a samozřejmě Netflix.

Stranger Things: Tokyo

A nyní se přesuneme do království domněnek. O anime seriálu na motivy Stranger Things se spekuluje už dlouho. Netflix se k tomuto přání diváků a divaček na sociálních sítích ještě nikdy nevyjádřil. Nicméně teď se dá očekávat, že se přeci jen ozve. Na YouTube byl zveřejněn fanouškovský trailer, který ukazuje, jak by takové anime mohlo vypadat. A světe, div se, ono se to lidem opravdu líbí. Video má již téměř milion zhlédnutí.

Fanouškové video

Stranger Things
podivejte-se-co-vsechno-si-pro-nas-pripravili-tvurci-stranger-things-s-netflixem-maji-jeste-velke-plany-1
If Stranger Things was an 80s Anime (2019) | Octopie

A jaké jsou další projekty, které mají The Duffer Brothers v plánu?

Death Note

Matt a Ross Dufferovi si chtějí ukousnout opravdu velké sousto. Je prakticky potvrzené, že se ujmou live-action seriálové adaptace tohoto slavného japonského anime z roku 2006. To se v minulosti dočkalo již několik live-action filmů, všechny ale dopadly víceméně tragicky a obdržely přísnou kritiku snad od všech. Příběh pojednává o tajemném deníku, jehož vlastník získává moc nad životy lidí. Nechcete, aby v něm bylo zapsáno vaše jméno, jakmile se tak totiž stane, jste odsouzeni k smrti. The Duffer Brothers již nyní dělají poctivé rešerše, aby se do tvorby remaku seriálu Death Note mohli pustit co nejdříve. Nicméně kdy se tak stane, to je zatím ve hvězdách.

The Talisman

O tomto titulu se ví již od března minulého roku, kdy byl na Netflixu oficiálně oznámený jako nadcházející projekt. Jedná se o snímek, který bude vytvořený na motivy stejnojmenné knihy Stephena Kinga a Petera Strauba. Seriál tak bude mixem žánrů sci-fi, fantasy a hororu.

Kinobox: Král rokenrolu Elvis čerpal z černošské kultury a měl nebezpečně smyslné pohyby pánve

Nový životopis o zpěváku Elvisovi Presleym má 160 minut, ale trvat by mohl klidně i déle. Je to film o rychlém vzestupu a pomalém pádu. Formálně je mnohem nápaditější než nedávná úspěšná, ale nudná Bohemian Rhapsody.