Do kosmu, milovaný Červený trpaslík se vrátí! A vezme nás pěkně na začátek

Do kosmu, milovaný Červený trpaslík se vrátí! A vezme nás pěkně na začátek
Červený trpaslík | BBC Two/Dave
Nachystejte květináče, posádka Červeného trpaslíka hlásí návrat. Nepůjde nicméně o klasické pokračování. Kultovní britcom, jehož cesta napříč televizním vesmírem započala v roce 1988 (ano, už je to opravdu tak dlouho), se vrátí v podobě prequelu, aby diváky a divačky vzal na úplný začátek.
Série s názvem Red Dwarf: Titan si klade za cíl prozkoumat dřívější osudy ikonických postav seriálu a vesmír, který obývají. Je to odvážný krok zpět do minulosti, který nepochybně vrhne nové světlo na historii Červeného trpaslíka. Zjistíme tak, co se dělo, než Rimmer zabil celou posádku vesmírné lodi, zatímco Lister jako jediný přežil ve stázové komoře. S jistotou víme, vzhledem k vývoji děje, že bude absentovat postava Kocoura. Kryton by se nicméně v nějaké mladší verzi objevit mohl.
Červený trpaslík
Červený trpaslík | Future Gate
Tvůrci slibují, že nová série zůstane duchem i humorem věrná originálu. V rámci děje nic není potvrzené, první zprávy mluví o tom, že nás Titan zavede do počátků těžební společnosti Jupiter a vzniku lodi Červený trpaslík. Vzhledem ke známé historii se nabízí, že se bude příběhová linka točit především okolo vztahu Rimmera a Listera, svou roli by pak v příběhu měla sehrát i Kristina Kochanská.
Pro fanoušky a fanynky bude bezpochyby zajímavé prozkoumat minulost oblíbených hrdinů. Nevýhoda, která z konceptu vychází, je nové obsazení. Červený trpaslík po hříchu není nikde v českém streamovacím rybníčku online. V rámci našeho Kinobox žebříčku nejlepších komediálních seriálů podle uživatelského hodnocení zaujímá tahle hláškami natřískaná kultovka pěkné 22. místo.
zdroj: small-screen.co.uk