Sedm: David Fincher připravuje seriálovou verzi kultovní detektivky

Sedm: David Fincher připravuje seriálovou verzi kultovní detektivky
Sedm | New Line Cinema
Pečlivě napsaná studio o posedlosti s působivou, věčně deštivou atmosférou a zdrcujícím finále oslaví za dva roky neskutečnou třicítku. A přesto se stále řadí mezi nejlepší kousky svého žánru. Úspěch byl o to překvapivější, že v době premiéry měl Fincher za sebou jen problematického třetího Vetřelce (1992). Natáčení, během něhož neustále válčil o výslednou podobu filmu se studiem (a nakonec prohrál), ho zlomilo natolik, že odešel z Hollywoodu a prohlásil, že by raději zemřel na rakovinu, než kdy točil další film. Naštěstí si to o pár let později rozmyslel a natočil Sedm.
Sedm: trailer, české titulky | New Line Cinema
Vzhledem k tomu, jak je i po letech snímek stále populární, nepřekvapí zpráva, že se chystá seriálové zpracování pro Netflix. To by samo o sobě nejspíš nikoho ze židle nezvedlo, kdyby se režie neměl ujmout právě Fincher. Se zprávou přišel web Giant Freakin Robot a zdá se pravděpodobná už proto, že Fincher poslední léta věnuje svůj čas právě Netflixu (Dům z karet, Mindhunter, Mank).
V kritikou i publikem oceňovaném kriminálním thrilleru z roku 1995 se Brad Pitt ujal role Davida Millse, mladého, drzého detektiva, který se touží prosadit, a Morgan Freeman si zahrál unaveného veterána Williama Somerseta, jenž je parťákem Pittovy postavy při řešení děsivého případu. Film byl (a stále je) velebený pro své temné, drsné ztvárnění města sužovaného sériovým vrahem, jehož nezapomenutelně ztvárnil Kevin Spacey. Pokud skutečně vznikne seriálová verze pod Fincherovou taktovkou, bude nové herecké obsazení jednou z největších výzev. To původní bylo dokonalé.
Další informace jsou zatím jen kusé. Jedním z lákavých drbů je to, že by seriál mohl sledovat víc případů s větším počtem podezřelých a nabídnout tak alternativní úhel pohledu na události známé z filmu. Zda se na projektu budou podílet Pitt s Freemanam, v tuhle chvíli nevíme.