Recenze #2: Winchester: Sídlo démonů - vyšinutá vdova, psychiatr na morfiu a živí mrtví ve strašidelném domě

Recenze #2: Winchester: Sídlo démonů - vyšinutá vdova, psychiatr na morfiu a živí mrtví ve strašidelném domě
Winchester: Sídlo démonů / Helen Mirren
To je všechno, co má tento film společného se "skutečnými událostmi". Všechno další je kompletně vycucané z prstu.
Takže: Eric Price (Jason Clarke) je psychiatr, který je na mizině a závislý na opiu. Chlapík ze společnosti Winchester mu nabídne slušné peníze, aby na Sarah Winchesterovou napsal psychiatrický posudek, který by pomohl odstranit ji z vedení společnosti. Sarah se totiž domnívá, že v domě straší duchové lidí zastřelených winchesterovkami, kteří hledají klid a najdou ho pouze ve speciálně postavených pokojích. Takže ji samozřejmě všichni mají za blázna.
Helen Mirren, Jason Clarke
Winchester: Sídlo démonů | BontonFilm
Film je tudíž o tom, že Eric chodí po domě, kde se ozývají strašidlelné zvuky (a občas na něj vybafne někdo se strašidelnými kruhy pod očima), a přemítá, jestli je zfetovaný, nebo zde opravdu straší. Samozřejmě má Eric také trauma z minulosti spočívající v tom, že jeho manželka byla zastřelena puškou Winchester. A samozřejmě... No vždyť víte.
Winchester: Sídlo démonů
Winchester: Sídlo démonů
Tento film je zhola zbytečný. Není strašidelný, není ničím nápaditý a není vtipný (tedy, posedlé kolečkové brusli jsem se zasmál, ale asi jsem se smát neměl). Bafání duchů je vyloženě otravné a filmu překvapivě chybí jakákoliv stylová atmosféra, kterou takový bizarní strašidelný dům potenciálně nabízí.
Vypadá to, že se částečně točilo ve skutečném domě Winchesterových - což si vyvozuji z toho, že dům měl na počátku 20. století 7 pater (a ve filmu se to výslovně zmiňuje), ale na všech záběrech ve filmu vidíme pouze čtyři patra (která má dům dnes)! K tomu bych pouze podotkl, že když už si filmaři vycucali z prstu duchařskou zápletku, tak si také mohli vycucat z prstu dům, který vypadá zajímavěji a/nebo strašidelněji než ten opravdový. Opravdu budete mít působivější zážitek, když si v nějakém Disneylandu zajdete do Haunted Mansion...

Trailer:

Winchester: Sídlo démonů
No a kromě toho všeho, Jason Clarke je naprosto nevýrazný a Helen Mirrenová je ve filmu překvapivě málo, vzhledem k tomu, že má hlavní roli. Ale snad si aspoň za honorář postaví dalších pár strašidelných pokojů ve svém domě.
Hodnocení: 30%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE