Eddie Murphy si po letech zkusí dramatičtější roli

Eddie Murphy si po letech zkusí dramatičtější roli
Policajt v Beverly Hills III
Chvíli to fungovalo. Z nějakého nepochopitelného důvodu měly úspěch fekální komedie Zamilovaný profesor a Norbit. Pak se štěstí vyčerpalo. Posledních 7 let hrál Murphy jen v propadácích. Výjimkou je muzikál Dreamgirls, v němž si střihl hudební hvězdu Jamese Earlyho a za svůj výkon nejenže získal Zlatý glóbus, ale byl dokonce nominován na Oscara.
Murphyho agentovi nejspíš konečně došlo, že je čas dát přiblblým rodinným komediím vale a čeká nás proto drama Cook: Charlotte "Charlie" Brody je jen teenager, když jejím životem otřese tragédie. Láska její matky zemřela a nečekaně najala kuchaře Henryho Josepha Churche (Murphy), aby se o ženu 6 měsíců staral. Charlie s jeho přítomností nesouhlasí a nerozumí, proč s nimi musí být. Matka má však strašlivé tajemství: Finální stadium rakoviny.
Eddie Murphy
Příběh vychází ze skutečných událostí. Snímek natočí Bruce Beresford (Řidič slečny Daisy) podle scénáře Susan McMartin (sitcom Dva a půl chlapa).
Jméno scenáristy sice příliš důvěry v dramatický žánr nedává, samotný příběh má ale bez debat potenciál a pokud by se Murphy konečně odvážil naplno vkročit do vážného žánru, možná to diváci ocení. Já určitě.