Největší komiksová bitva přichází: Captain America se postaví Iron Manovi!

Největší komiksová bitva přichází: Captain America se postaví Iron Manovi!
Chris Evans, Robert Downey jr.
Avengers
Nyní už víme, o čem Downey mluvil - Iron Man bude totiž druhou hlavní tváří připravovaného pokračování Captain America 3! A nebude tam jen pro okrasu. Ve filmu půjde o adaptaci série Civil War, což je v komiksech dost zásadní rozkol mezi hrdiny. Vláda totiž schválí zákon o registraci superhrdinů, který vyžaduje, aby každý s nadpřirozenými schopnostmi odhalil svou identitu a registroval se jako řádný zaměstnanec vlády Spojených států. Něco takového se přirozeně všem nelíbí a zatímco Tony Stark aka Iron Man zákon podporuje, Captain America se stane jeho odpůrcem. To z bývalých parťáků udělá úhlavní nepřátele a každý si začne budovat vlastní armádu supehrdinů, aby mohl bojovat proti tomu druhému. Vše přirozeně vyústí v obří bitvu obou táborů, což dost pravděpodobně neobsáhne jen Captan America 3, ale i Avengers 3 a 4.
Díky obsazení Downeyho do druhé hlavní role v Captain America 3 se z filmu rázem stává jeden z nejočekávanějších komiksových fláků roku 2016. Ironií je, že jsme se toho málem nedočkali, neboť někteří hlavouni společnosti nechtěli dát Downeymu za účast požadovanou částku (40 milionů na ruku + podíly ze zisku). Šéf Marvel Studios Kevin Feige si ale Downeyho prosadil, což je poměrně pochopitelné. S ním na palubě má "kapitánská" série poprvé reálnou šanci na to, že se v tržbách podívá za hranici jedné miliardy.
Bez zajímavosti není uvolněná obálka nového komiksu pro rok 2015 s názvem Civil War (viz náhled níže), na níž se Iron Man a Captain America přetahují o Spider-Mana. Že by se s pavoučkem v Avengers skutečně počítalo? Jak budeme vědět víc, rozhodně se o to s vámi podělíme.
nejvetsi-komiksova-bitva-prichazi-captain-america-se-postavi-iron-manovi
Nezabývejme se teď tím, jak se střetem naložila původní komiksová série a zůstaňme v ryze filmovém světě následující anketní otázkou:
Obrázek článku