Tržby v českých kinech: Ještěr si vyšlápl na modrého papouška a stoletého staříka

Tržby v českých kinech: Ještěr si vyšlápl na modrého papouška a stoletého staříka
Godzilla (2014) | Warner Bros.
Béčkový premiérový blockbuster Godzilla letos trhl druhá nejlepší startovní čísla v USA. V České republice, kterou by přešel na tři čtyři kroky, patří ještěrovi prvenství. Víc než biologové si film užijí atomoví fyzici a příznivci atmosferických apokalyptických filmů. Nechybí scenáristická naivita, Godzilla zachraňuje lidstvo před obludami, co se živí atomovými pumami. Chce to asi odvahu zajít do kina. A odvážných se našlo hned 46.840 diváků. V pokladnách kin nechali 7.2 milionu korun. Venku pršelo a tak se šlo na Godzillu...
Rio 2
Rio 2 oslnilo barvami. Druhé místo žebříčku.
...a na modrého drobečka z filmu Rio 2. Ten za šest víkendů od nasazení zhlédlo přes 200 tisíc diváků. Jde o nejúspěšnější snímek, který figuruje v aktuálním žebříčků Top20. Za tento víkend na rodinný animák přišlo 18.102 diváků, v pokladnách nechali 2.4 miliony korun.
Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
Poměrně velké překvapení se usídlilo na třetím místě. Švédský snímek Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel vypráví příběh Allana Karlssona, který odmítá dožít v domově důchodců. A tak se vydává na bláznivou cestu, při níž ho pronásledují gangsteři a vzpomínky na jeho vlastní, taktéž poněkud bizarní, minulost. Film ani zdaleka nedosahuje kvalit Forresta Gumpa (1994), ale v mnohém jej připomíná. Neměl téměř žádnou reklamu, ale přesto dosáhl na bronz. O premiérovém víkendu na něj přišlo 10.849 diváků, kteří v pokladnách nechali 1.4 milionu korun. Na české poměry skvělý výsledek.
Cameron Diaz
Sekne jí to. Cameron Diaz v komedii Jedna za všechny. Vedle ní Nikolaj Coster-Waldau.
Ze třetího na čtvrté místo klesla komedie Jedna za všechny (2014) s Cameron Diaz v hlavní roli. Tahle holka s komiksovým úsměvem už tolik neláká. O třetím víkendu na film přišlo necelých 7 tisíc diváků. Tržby nedosáhly hranice jednoho milionu korun.
Hurá do pravěku!
Z desátého místa na páté se vyšvihli dinousauři z animáku Hurá do pravěku! (2012). Pohříchu špatně zpracovaný film těží z tématu, na které děti slyší. A rodiče jsou často bezmocní. O tomto víkendu se na film vypravilo 8.108 diváků, v pokladnách nechali 903 tisíc korun.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.