Filmová verze Battlestar Galactica slibuje úplně nový příběh

Filmová verze Battlestar Galactica slibuje úplně nový příběh
Battlestar Galactica | British Sky Broadcasting
Studio Universal pictures nyní hodlá Battlestar Galactica přenést na filmové plátno a hovoří o naprosto jiné verzi příběhu. Producentem snímku je tvůrce původní série Glen Larson a scénáře se ujme Jack Paglen, který má v současnoti na starost i pokračování snímku Ridleyho Scotta Prometheus.
filmova-verze-battlestar-galactica-slibuje-uplne-novy-pribeh
Kdo by náhodou tento sci-fi seriál neznal, tak zde je malé připomenutí:
Lidstvo, které tvoří federaci Dvanácti kolonií Kobolu, si pro usnadnění vytvořilo Cylony, robotické bytosti, které se nakonec proti stvořitelům vzbouřily a vedly s lidmi válku. Ta byla ukončena příměřím a vymezením hranic. Jenomže Cyloni se po dobu "příměří" pečlivě připravovali na zničení lidské společnosti. A tak v den, kdy je bitevní loď "Battlestar Galactica" odstavena ze své vojenské služby a má se z ní stát muzeum války, dojde k napadení všech 12 planet a následně k holocaustu. Jedinou válečnou lodí tedy nakonec zůstává zastaralá Galactica a kromě vojáků první úder přežívá jen asi 60 tisíc lidí. Mezi nimi je i tajemnice ministra školství Laura Roslinová, která je v prezidentském nástupnictví až na 43. místě. Díky nové situaci se však stává prezidentkou jako jediná přeživší členka vládního kabinetu a spolu s admirálem Adamou velí zbytku lidstva. Prchají před Cylony, kteří se snaží dokončit svou práci. Cílem lidí je utéct pronásledování a nalézt bájnou planetu Zemi, kde podle legend žije třináctý kmen.
Battlestar Galactica
Battlestar Galactica | British Sky Broadcasting
Zvláště nejnovější verze seriálu sklidila u diváků velký ohlas a je řazena mezi nejlepší seriály vůbec. Doufejme, že filmaři spolu s novou podobou přijdou i s novými a úžasnými nápady. Fanoušci budou mít nemalá očekávání.