US tržby: Řekové a pan Peabody srazili Liama Neesona z nebes na zemi

US tržby: Řekové a pan Peabody srazili Liama Neesona z nebes na zemi
Tak schválně, kdo z těch dvou je pan Peabody?
A to navzdory recenzím, které jsou spíše chladnější. Diváci to nicméně vidí jinak, 300: Vzestup říše se jim líbí a o víkendu proto snímku dopřáli startovné za 45 milionů dolarů. Na jedničku to zdaleka nemá (ta měla svého času úctyhodných 70), ale rozhodně jde o výborný začátek, který navíc přiživil celosvětový zájem. Celkem má druhá Třístovka po debutovém víkendu na kontě 132 milionů, přičemž stála 110. Na dvojku jsme čekali celých sedm let. Klidně se s Vámi vsadím, že trojka se dovalí do kin podstatně rychleji.
Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana
Tak schválně, kdo z těch dvou je pan Peabody?
Druhé místo obsadila další novinka a to animák Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana od studia DreamWorks (série Shrek, Madagaskar atd.). Jde o další velmi slušně hodnocenou žánrovku a vzhledem k tomu, že nenavazuje na žádnou úspěšnou filmovou značku (pouze volně vychází z animovaného seriálu z konce padesátých let), lze brát úvodních 32 milionů za pěkné číslo. Háček by mohl být v tom, že film stál nemalých 145 milionů, animáky se ale umí v žebříčku držet dlouho a již nyní si pan Peabody z celosvětových kin odnesl 98 milionů. Tudíž o zájem diváků nouze není.
NON-STOP
NON-STOP | Universal Pictures
Do žebříčku žádné další novinky nepromluvily. Akčňák NON-STOP se musel poprvé spokojit s až třetím místem, stále ale slušně vydělává. LEGO si upevňuje pozici megahitu, Son of God ustupuje (což se vzhledem k vlažným ohlasům čekalo) a Památkáři projevují překvapivou výdrž. Celý žebříček najdete (jako každý týden) v našem pravidelném výpisu US tržeb.